Brando utolsó filmje

Folytatódik Marlon Brando utolsó filmjének forgatása, melyet a színészlegenda 2004. júliusában bekövetkezett halála miatt kellett félbehagyni.
Ridha Behi Brando és Brando című filmje egy tunéziai fiú történetét meséli el, aki az Egyesült Államokba utazik, hogy beteljesítse az amerikai álmot, és találkozzon hősével, Brandóval. Marlon Brando élete utolsó hat hónapját azzal töltötte, hogy ezen a projekten dolgozott. 
 
A filmnek most már Citizen Brando a címe, és részben fikciós, részben dokumentumfilm lesz - felhasználva azokat a magánéleti tapasztalatokat, ahogy Behi a sztár barátjává vált. Brando egyébként nemcsak szerepelt a filmben, hanem a munka más részeibe is bevonták, például a rendezővel együtt dolgozott a forgatókönyv átdolgozásán. 
 
Ami nagyon fontos a műben, az arab-amerikai feszültség most, két évvel később még sokkal inkább hangsúlyos, mint bármikor korábban” - nyilatkozta a rendező. A Citizen Brando fikciós részének egyik főszereplője Christopher Walken lesz. A forgatás már megkezdődött a Cannes-i Filmfesztiválon, majd Nagy-Britanniában, Tunéziában és az Egyesült Államokban fog folytatódni a következő néhány hétben. 
 
Behi, a rendező - aki korábban Les Anges és Soleil des Heynes címmel forgatott filmeket - úgy tervezi, munkáját a következő évi cannes-i fesztiválon mutatja be. Marlon Brandót egyébként utoljára a vásznon A szajré című filmben láthattuk. 
 
 
(bbc.co.uk)
2006.05.26
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.