Spartacus 1-2.

olvasói
6/10 (6)
Gondolom, a történetről nem kell sokat meséljek, talán még most is oktatják gimnáziumban, de a nagyon felejtőknek, vagy reálban erősebbeknek annyit elmondok, hogy kalandos egy dologról lesz szó.
Az ereje teljéből kifelé mászó Római Birodalom túlnőtte határait, ám a rothadás mégis az anyaországból indul hódító útjára, méghozzá Spartacus személyében, akit kisfiúként adtak el rabszolgának. Előbb azonban apja meggyilkolását is végignézi, ami kellő motivációt ad neki ahhoz, hogy idővel a hatalmas római vezérek és politikusok elleni rabszolgalázadás vezérévé nője ki magát.
 
Spartacusnak a béke nevében indított, megrázó kihívásának hatását a Római Birodalom nehezen dolgozza fel, aztán már csak egy ugrás a bukás. A film legnagyobb erénye a klasszikus téma feldolgozásában szerintem csakis a Vészhelyzet Kovac doktora lehet, de nem hiszem, hogy a jó öreg Kirk-öt feledtetni tudná. 
 
Rendezte: Robert Dornhelm 
Főszereplők: Goran Visnjic, Alan Bates, Angus MacFadyen, Rhona Mitra 
 
háopépé
2006.06.30
|
Spartacus
amerikai filmdráma, 174 perc, 2004
Rendező:

Robert Dornhelm

Színész:

Goran Visnjic
(Spartacus)

Alan Bates
(Antonius Agrippa)

Angus Macfadyen
(Marcus Crassus)

Rhona Mitra
(Varinia)

Ian McNeice
(Lentulus Batiatus)

Ross Kemp
(Cinna)

Paul Telfer
(Gannicus)

James Frain
(David)

Henry Simmons
(Draba)

(15 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.