Forog Török Ferenc új filmje

A Moszkva tér és a Szezon rendezőjének új filmje, az Overnight 2007-ben kerül a magyar és a német mozikba. A forgatás - többek közt Bodó Viktorral és Nagy Ervinnel - július 13-án kezdődött.
A Budapest Film mutatja be 2007-ben Török Ferenc legújabb filmjét, az Overnightot. A mű forgalmazásáról a forgatás július 13-i kezdete előtt állapodott meg a forgalmazó az egyébként a tavalyi évben Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmjét gyártó Katapult Filmmel és hazai koprodukciós partnerével, a Filmpartnersszel. A Budapest Film a magyar-német koprodukció gyártási költségeibe is beszállt. Török Ferenc harmadik játékfilmje várhatóan a jövő évi Filmszemlén debütál, és ezt követően kerül a magyar és német mozikba. Korábban szintén ez a forgalmazó mutatta be Török Ferenc Moszkva tér és Szezon című játékfilmjeit is. 
 
Az Overnight története 24 óra alatt játszódik. E forró nyári napon főhősünk, a 33 éves budapesti sztárbróker élete fordulóponthoz érkezik. Reggel váratlanul Budapestre érkezik legfontosabb német ügyfele, hogy a stagnáló kelet-európai piacról kimenekítse eddig itt befektett részvényeit. Hősünkön kívül a brókercégnél senki sem tudja, hogy a beígért 25 százalékos hozamra momentán nincs fedezet. Az idő rövidsége miatt egy lehetséges megoldás kínálkozik: az éjszaka folyamán „overnight” tranzakcióval visszaszerezni a hiányzó összeget. A trükk lényege, hogy a még nála lévő pénzalapot - melynek értéke közel 10 millió euró - átutalja egy távoli időzónában lévő bankszámlára, s az alvó európai piacot kicselezve pár órányi aktív időt nyerjen az épp nyitva lévő távol-keleti tőzsdéken. A fiú egykori évfolyamtársa évek óta Bombayben brókerkedik, az ő segítségével talán van még némi esély, hogy másnap reggelig realizálja a németnek ígért hozamot. Ha az ügylet nem sikerül, hősünket biztos börtön fenyegeti. A nap folyamán azonban történik még valami végzetszerű. A reggeli postával a fiú névtelen levelet kap, melyben egy pozitív terhességi teszt lapul. Nyomban elkezd nyomozni a feladó kiléte után, így ismerjük meg hősünk kaotikus szerelmi viszonyait. Az első látásra tökéletesnek tűnő fiatalember életét hajnalra már a teljes káosz uralja. 
 
A főbb szerepeket Bodó Viktor, Nagy Ervin, Szőcs Artúr, Máté Gábor, Eszenyi Enikő, Pető Kata, Gryllus Dorka és Gyabronka József játsszák. A német befektetőt Hanns Zischler alakítja, aki Wim Wenders korai filmjeinek főszerepe után Costa-Gavrasszal, Szabó Istvánnal, legutóbb pedig Steven Spielberggel dolgozott a München című film budapesti forgatásán. 
 
 
 
(Budapest Film) 
2006.07.18
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.