A testőr (2006)

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (88)
A korosodó hollywoodi filmcsillagok életében az lehet a legszebb szakasz - a fiatalkori betépett dorbézolásokat és taknyoncsúszásokat leszámítva -, amikor már annyi karaktert eljátszottak, hogy bevállalhatják A Nagy Öreg-szerepkört.
Michael Douglas fizimiskája halmozottan alkalmas erre a feladatra, apjának hála ő ugyanis már fiatalon (San Francisco utcáin) ismerős volt mindenkinek, és hatvan felé közeledve azt is elhinnénk neki, hogy ő a világ legjobb ácsa, legprogresszívebb autóvezető-oktatója, vagy éppenséggel a legképzettebb áruházi pénztáros. Most azonban más a helyzet. 
 
Az aktuális amerikai elnök népszerűségének mélypontján nem rossz üzlet az elnök ellen tervezett merénylettel megbolondított titkosszolgálatos thrillert készíteni, főleg ha a kötelező öreg róka mellett a szereplők között ott van egy tévés sikersorozat (24) húzóneve, Kiefer Sutherland is. A pisztolytól dudorodó egyen-öltönyök, sokat sejtető napszemüvegek és zavarba ejtően csinos zöldfülű ügynöknők (Eva Longoria - Született feleségek) mellé már csak egy tisztességes sztori és egy biztos kezű rendező kell, és a siker garantált: a főhős tisztázza magát, a téglát leleplezik, az elnök megmenekül, a pattogatott kukorica elfogy. 
 
A testőr nem mérföldkő sem a műfaj, sem Michael Douglas történetében, csak egy korrekt thriller, melyben a jók elnyerik jutalmukat, a gonoszok megkapják büntetésüket, Kim Basinger pedig megmutatja, hogyan is kellene kinéznie egy First Lady-nek a huszonegyedik században. 
 
 
csmozi
2006.08.03
|
The Sentinel
amerikai thriller, 108 perc, 2006
Tégla van az amerikai elnök testőrségében, de a jó öreg Pete Garrison nem sokat tehet ellene, mert szinte mindenki rá gyanakszik. Feszes thriller szigorú tekintetű sztárokkal.
Rendező:

Clark Johnson

Színész:

Michael Douglas
(Pete Garrison)

Kiefer Sutherland
(David Breckinridge)

Kim Basinger
(Sarah Ballentine)

Martin Donovan
(William Montrose)

Eva Longoria
(Jill Marin)

David Rasche
(Ballentine elnök)

Kristin Lehman
(Cindy Breckinridge)

Chuck Shamata
(Overbrook igazgató)

Clark Johnson
(Charlie Merriweather)

Forgalmazza: InterCom
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.