Miami Vice (2006)

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (258)
A tévésorozat-feldolgozások virágzásának korában kevés az olyan darab, amely nem csupán termékelhelyezésre vagy félciki szórakoztatásra szolgál (lásd: Starsky és Hutch, Hazárd megye lordjai), hanem úgy állja meg önmagában is a helyét, hogy közben valamit át is csempész a kis képernyős eredeti világából.
A könyékig felhajtott vászonzakók és az élénk színek rajongói kicsit csalódni fognak - ez a feldolgozás ugyanis nem kifejezetten nekik készült -, az első géppuskaropogás és nyakreccsenés azonban hamar meggyőzi őket arról, hogy itt is akad, ami lekösse a figyelmet. Az 1984-ben indult sorozatot producerként jegyző Michael Mann (Szemtől szemben, Collateral) szigorúan szólva egy epizódnyi cselekményt adaptált vászonra - kevés beszéddel, sok közelivel, a HD-kamera jéghideg színeivel és két olyan főhőssel, akik egy videojátékban talán nem, de a Reality TV-n biztosan legyőznék akár magát a Sebhelyesarcút (hogy Oszama bin Ladenről ne is beszéljünk). 
 
Sonny (Colin Farrell) és Tubbs (Jamie Foxx) a diszkóban verekedős békés munkanapokat kockázatos beépülős melóra cseréli, miután egy elbaltázott dél-floridai akcióban három FBI-ügynök életét veszti. A munkáját intelligens robotként végző keménylegények profi szállítóként épülnek be a Kolumbiától a keleti parti metropoliszokig nyúló szervezetbe, hogy feltérképezzék működését, lefüleljék az ügynökgyilkosokat - és persze megmutassák a maffiafőnök csajának (Gong Li), hogyan kell egyszerre szolgálni és védeni... 
 
Mann filmjéből ezúttal hiányoznak a leszámolás előtti míves dialógusok, de minden más a helyén van: ujj a ravaszon, golyók a zacskóban. 
csmozi
2006.08.17
|
Miami Vice
amerikai akcióthriller, 134 perc, 2006
Egy balul elsült szövetségi akció után az FBI két floridai nyomozót épít be a drogkereskedői hálózatba. Sonny és Rico mindenkinél keményebb, de őket is meg lehet törni... Kőkemény krimi a legendás tévésorozat nyomán.
Rendező:

Michael Mann

Színész:

Colin Farrell
(Sonny Crockett)

Jamie Foxx
(Ricardo Tubbs)

Li Gong
(Isabella)

Naomie Harris
(Trudy Joplin)

Ciarán Hinds
(Fujima)

Justin Theroux
(Larry Zito)

Luis Tosar
(Montoya)

John Ortiz
(Jose Yero)

Elizabeth Rodriguez
(Gina Calabrese)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.