Sátánka - Pokoli poronty

olvasói
9/10 (24)
Nos, ambivalens érzelmek kerülgetik fortyogó lelkemet, ugyanis tiszta szívvel senkinek sem kívánnám ezt a filmet, aztán mégis. Az olyan igénytelen seggek, mint én, biztosan szeretni fogják, pláne, ha bejön nekik Sandler imbecillis stílusa, mely mentes minden színészi kelléktártól, és csak az idiotizmus tartja össze.
Ráadásul kedvenc ikonjaim is megfordulnak a filmben, a mindenben tökéletes Harvey, a zseniálisan hülye Tarantino, de még a politoxikomániát marketinggé alakító Ozzy is. Na, akkor a tartalom; Sandler Nicky, a Sátán egyik fia, aki nem nagyon vesz részt a családi bizniszben, inkább csak elzenélget a sufniban. Két idősebb fivére Adrian és Cassius azonban erősen harcolnak a legzsírosabb alvilági pozícióért, ám a fater, maga a Sátán (Keitel) nem akar visszavonulni, ezért a fiúk új területet keresnek maguknak, történetesen New York-ot. Ez a problémák egyik fele csak, családi szempontból azonban jelentősebb a másik, miszerint távozásukkal a pokol kapui befagynak, és ennek következtében a bűnös lelkek kívül rekednek. Azok nélkül pedig a Sátán papa ereje és „teste” is gyengülni kezd.
 
Kikövetkeztethető, hogy Nicky-re vár a feladat, hogy helyreállítsa a pokol egyensúlyát. Innentől érvényesül igazán Sandler „alkotói” hozzájárulása a műhöz, ami - mivel humora nem nagyon van neki - főleg alpári gegek sorjázását jelenti, amit viszont ügyesen csinál. Először is meg kell tanulnia életben maradnia, ugyanis kezdetben másodpercenként éri "halálos" baleset, majd el kell sajátítania számtalan rendkívül problémás dolgot, mint például az evést és az alvást, meg ilyenek. Szóval, aki szereti az ilyet, (jelentkezem!) annak tetszeni fog, de az igényesebb lelkületű (sznob!) kecsegek messze kerüljék el a készüléket!
háopépé
2006.08.25
|
Little Nicky
amerikai vígjáték, 90 perc, 2000
Rendező:

Steven Brill

(3 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.