Producerek

est.hu:
3/10
|
A musical narcisztikus műfaj, mindig is szívesen foglalkozott saját képével: az Ének az esőben óta nem egy híres darab témája önnön elkészülte (Mindhalálig zene; Tánckar) - de a tavalyi Producerek mind fölé emelkedik önreflexivitás terén.
Először is adva van egy rendező-producer (Mel Brooks), aki a hetvenes évek elején első nagyjátékfilmjét egy lecsúszott producerről készíti: a pergő párbeszédekre épülő vígjáték hőse egy ravasz könyvelési stiklihez megpróbálja megvalósítani minden idők legrosszabb színpadi musicaljét (Hitler tavasza címen), a mű azonban olyan szörnyűre sikerül, hogy bombasiker lesz belőle. A Producerekre keresztelt film meghozza alkotójának a rég várt elismerést, aki negyed századdal későbbi lecsuszása idején újra előkapja és színpadra adaptálja, feldusítva pár botrányosan elragadó és politikailag igen inkorrekt táncbetéttel (köztük egy csapat járókeretes öreglány eksztatikus szteppszámával) - majd hatalmas sikert arat vele a Broadwaytől a Madách Színházig. Ezt követően szinte magától értetődően készül el az új Producerek-mozifilm, ami ugye egy musical megvalósulásáról szóló filmkomédia sikeres musical-változatának mozi-remake-je. 
 
Mindezen biztató csavarok ellenére Susan Stroman filmje csak pont annyira lett rossz, hogy minden további nélkül eltűnjön a süllyesztőben - tekintve, hogy semmi sem szánalmasabb egy ripacsnál, aki ripacsot próbál játszani. Márpedig ez a régi szinpadi igazság ezúttal nem csupán az elborzasztó színeszi gárdára érvényes (Uma Thurman üdítő kivételével), de a kínosan erőlködő párbeszédekre is, amiket az (át)írók önparódia címén a szájukba adnak. Szerencsére azért a műfaj velejét jelentő táncbetétek - többnyire - eltalálják a helyes középutat a campesen önironikus túlzások és a szimpla rossz ízlés között. 
 
Kiadás
A rendezői kommentár és a werkfilm erényein túl akad számtalan kivágott ill. módosított jelenet, de kár ezekkel tovább súlyosbítani saját helyzetünket. A hang DD 5.1-es magyar és angol. 
 
The Producers, 2005 * 129 perc * Forum Home Entertainment * (12) 
vadalma
2006.09.11
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
18:10
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:15
A nő, aki előttünk jár
amerikai film, 2017
18:30
A 22-es csapdája
amerikai háborús film, 1970
18:45
Galaktikus támadás
amerikai sci-fi, 1996
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.