Karate tigris 1. - Nincs irgalom

olvasói
7/10 (10)
Van Damme-mal az a bajom, hogy nála egyszerűbben talán csak Johny Bravo látja a világot, de egy rajzfilmfigurának ez elnézhető, ha nem kötelező.
Hőzelheffnél talán csak ő tud komolyabban a kamerába mondani közhelyeket, de, míg Déviden látszik, hogy egy generációs csapdából kimászni képtelen hájikon, akit elcsapott a jól fizető sorozatláz, Jean arcán csak a homályos butaság tükröződik, premier plánban. Házelnussz tudja, hogy azt kell mondania, amit, Van Damme, viszont elhiszi, amit mond, megdöbbentő!
 
Szerencsére ez a film csak kisebb részben szól róla, főszereplőnk Jason, az óriási Bruce Lee rajongó, akinek olyan fizimiskája van, mint a férfi Halász Juditnak. Apja Los Angelesben karateedző, s a hagyományos stílus követője. Apa és fia között azonban kenyértörésre kerül sor, amikor az apa sérült lábbal azzal a dilemmával kerül szembe, hogy folytassa-e az edzősködést. Erőteljes nyomást gyakorol rá egy keleti-parti bűnözőcsoport, melynek komoly érdekeltsége van a full-contact karate üzletben. Bizonyára hatalmas pénzről van szó. 
 
Természetesen a főgonoszt Ivánnak hívják, és ő a Van Damme. Jason szégyelli apja gyávaságát és nem hajlandó abbahagyni a sportot. RJ, a legjobb barátja javaslatára ezért belépnek a helyi karate klubba. Jason úgy dönt, hogy felkeresi Bruce Lee sírját, és útmutatást kér a halott bajnoktól. Ezt követően Jason fáradtságtól szédülten megpillantja Bruce Lee szellemét, aki elkezdi tanítani olyan titkokra, amelyekről előadásain soha nem esett szó... 
 
Na, itt komolyan elgondolkodtam azon, hogy megnézem megint ezt a szemetet, és még most sem tettem le róla igazán, elvégre sokat tanulhat az ember egy szellemkirálytól. 
 
háopépé
2006.09.04
|
No Retreat, No Surrender
amerikai-hongkongi akciófilm, 94 perc, 1986
Rendező:

Corey Yuen

Színész:

Jean-Claude Van Damme
(Ivan Kraschinsky)

Kurt McKinney
(Jason Stillwell)

Kathie Sileno
(Kelly Reilly)

Dale Jacoby
(Dean Ramsay)

(5 kép)


Filmek a TV-ben
18:05
Karácsonyi sütemények
kanadai filmdráma, 2018
18:15
Sorsjegyesek
amerikai romantikus vígjáték, 1994
18:20
A csodálatos Pókember
amerikai akciófilm, 2012
18:35
A fülenincs nyúl 2.
német romantikus vígjáték, 2009
18:45
Copland
amerikai thriller, 1997
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
11:31
Új bolondos dallamok
2015, 451. rész: Fülbemászó
11:33
Sam, a tűzoltó
VI. évad, 24. rész
11:36
Új bolondos dallamok
2015, 452. rész: Utcazenészek
11:40
Én kicsi pónim: Varázslatos barátság
V. évad, 11. rész: A jakok barátsága
11:40
Vadócok
2018, 3. rész: Jessica az erdőbe megy
Játék
Csinos lányok, színes ruhák, látványos mozdulatok, karneváli hangulat március első napjaiban a Tüskecsarnokban!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.