Good Night, and Good Luck

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
George Clooney van, hogy szerepel egy összetett és intelligens politikai filmben (Sziriana), van, hogy ő is rendezi.
Az Edward R. Murrow televíziós újságíró műsorának, a Szemtől szemben-nek szállóigévé vált búcsúmondatát címként viselő mű a televíziózás fekete-fehér hőskorába kalauzol fekete-fehér, cigarettafüsttel átitatott képek segítségével. Robert Elswit operatőr kamerája olyan mozgékony, mint egy tévékamera, míg a gyakran egymás szavába vágva, egyszerre beszélő sok szereplő Robert Altmant idézi. Habár a háttérben nosztalgikusan egy jazzénekesnő énekel, egy végig belsőkben játszódó dokumentarista tévédráma modorában merülhetünk el a hős médiamunkások mikrokozmoszában, akik még nemcsak felolvasták, hanem értették is azt, amit a súgógépre írtak nekik. 
 
Murrow (David Strathairn) csapata és Joseph McCarthy szenátor, az Amerikaellenes Tevékenységet Vizsgáló Kongresszusi Bizottság elnöke történelmi csatájából ugyan az előbbi került ki győztesen (ahogy az már a film elején kiderül), a happy endet mégsem érezzük át igazán. Talán mert sejtjük, hogy Clooney filmje a jelennek szól, amikor egy - vélt vagy valós - külső fenyegetés miatt ugyanúgy megnyirbálják a személyiségi jogokat, de az ez ellen tiltakozó tévések már hiányoznak... 
 
Kiadás
Magyar, angol DD 5.1-es hang, magyar felirat. Extrák - fájdalom - nincsenek. 
 
Good Night, and Good Luck, 2005 * 93 perc * Budapest Film * (12) 
fürkész
2006.09.21
|
Good Night, and Good Luck
amerikai filmdráma, 93 perc, 2005
Edward Murrow televíziós újságíró küzdelme McCarthy szenátor és módszerei ellen az ötvenes évek Amerikájában. George Clooney üzenete napjaink tévénézőinek.
Rendező:

George Clooney

Színész:

David Strathairn
(Edward R. Murrow)

Robert Downey Jr.
(Joe Wershba)

George Clooney
(Fred Friendly)

Patricia Clarkson
(Shirley Wershba)

Jeff Daniels
(Sig Mickelson)

Tate Donovan
(Jesse Zousmer)

Frank Langella
(William Paley)

Grant Heslov
(Don Hewitt)

Glenn Morshower
(Anderson ezredes)

Forgalmazza: Budapest Film
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.