Match Point

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
A Woody Allen-filmeknek számos ismertetőjegyük van a főcím betűtípusától a New York-i helyszínekig, a hangsávon hallható dzsessztől a sajátos, Woody-féle humorig.
E filmben, a főcím betűtípusát kivéve, rendezőnk szinte mindennek hátat fordít. A történetet Londonba helyezi, a hangsávon olasz operákat, főleg Verdit hallhatunk, s szarkasztikus humor helyett rendes szerelmi és egzisztenciális drámát kapunk.
 
Főhősünk a tehetséges Mr. Ripley-t idéző figura, alacsony származású, de magasra törekvő, ír teniszedző, aki simulékony modorának köszönhetően sikeresen beházasodik egy jómódú angol családba. A színen azonban feltűnik a végzetes szerelem, és választania kell a megszerzett társadalmi pozíció és az érzelmek között. 
 
Az elején egy ideig hitetlenkedve várjuk, hogy valamelyik jelenetben feltűnjön a mester, s a kamerához fordulva kijelentse, az eddigieket ne vegyük komolyan, s minden átfordul egy vérbeli Woody Allen-filmbe. Azonban semmi ilyesmi nem történik, és meglepő módon, ahogy fokozatosan kibékülünk ezzel a ténnyel, a film kezdi megmutatni valódi erényeit és azt, hogy Woody Allennek van egy kevésbé ismert rendezői arca is. Nemcsak bohókás művészlelkekről és komikus kisemberekről tud történetet mesélni, de a felső középosztály köreiben játszódó tragikus történet levezényléséhez is jó érzéke van. Ami pedig nem változott: remekül választ és vezet színészeket. 
 
Kiadás:  
Angol, magyar DD 2.0-ás hang, magyar és angol felirat. Nincsenek extrák a lemezen. 
 
Match Point, 2005 * 124 perc * SPI * (16) 
tereza
2006.09.28
|
Match Point
amerikai-angol-luxemburgi romantikus filmdráma, 124 perc, 2005
Allen mester Woody-mentes szerelmi drámája Londonból, ahol a rámenős teniszedzők elcsavarják a felsőosztály lánykáinak fejét, és még a ravaszt is meghúzzák.
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Jonathan Rhys-Meyers
(Chris Wilton)

Scarlett Johansson
(Nola Rice)

Emily Mortimer
(Chloe Hewett Wilton)

Matthew Goode
(Tom Hewett)

Brian Cox
(Alec Hewett)

Penelope Wilton
(Eleanor Hewett)

Alexander Armstrong
(Mr. Townsend)

Forgalmazza: SPI


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.