A rémkoppantók

olvasói
(0)
Stephen King 27. regényéből alacsony költségvetésű film készült. 12 millió dollár csak konyhapénznek sok. Persze ez még nem lett volna baj, de ennek az összegnek nagy része a teljesen ismeretlen színészek gázsijára és a stáb Új-Zélandra utaztatására fordítódott.
A film alapjául szolgáló regény elég terjedelmesre sikeredett, és ezt a tényt nem is hagyták szó nélkül a kritikusok: "Minden Stephen King- rajongó imádni fogja ezt a könyvet. Minden sci-fi vagy horrorba hajló sci-fi kedvelő szeretni fogja a történetet, csak azt nem fogja megérteni, miért kellett mindezt 950 oldalon keresztül részletezni." A film kapcsán is valami hasonlót érez az ember. Miért kellett mindezt 168 percen keresztül részletezni?
 
 King első regénye megjelenésétől (1974) kezdve masszív alkoholista volt, és ezt megspékelte drogfogyasztással. A Rémkoppantók írásakor (1988) is gyakran volt mámoros állapotban. Saját bevallása szerint csak foszlányokban emlékszik a regény megírására. A filmet nézve az embernek olyan érzése támad, hogy a rendező, John Power sem volt mindig józan.
 
A sztori egyébként ufós, idegenlényes és némileg eltér a szokásos inváziós, barátságos/barátságtalan űrlényes történetektől. Akinek szombaton este nincs jobb dolga, esetleg nézze meg!
 
 
fujisan
2006.09.29
|
The Tommyknockers
amerikai-új-zélandi thriller, 180 perc, 1993
Rendező:

John PowerIfjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.