Kedvenc helyek

Elvis Presley: ’68 Comeback – Special Edition

Elvis Presley bő negyedszázaddal a halála után is izgatja az embereket: a 2002-ben kiadott ELV1S 30 #1 Hits válogatásalbum több mint 13 millió példányban kelt el, de még a 2nd To None című kiegészítő slágergyűjtemény is milliós nagyságrendben fogyott. Most két leghíresebb tévéműsora – az 1968-as visszatérő show és az 1973-as Aloha From Hawaii koncertközvetítés – anyagát adták ki újra DVD-n.
1968-ban Elvis már hét éve nem koncertezett, zsinórban forgatta gyengécske, ámde sikeres filmjeit (lásd: Elvis Presley filmjei), miközben a poptörténet – Bob Dylan, a Beatles, a Rolling Stones, a Beach Boys, a Byrds, a Doors és sok egyéb új előadó – szépen elhúzott mellette. A krisztusi korba lépett előadóművész elhatározta hát, hogy újra megmutatja a világnak, hogy ki a Király. Az eredetileg Elvis címet viselő – ám manapság már ’68 Comeback Specialként emlegetett – tévéshow-ban a vagány nyitány (Trouble, Guitar Man) után a talpig fekete bőrcuccba öltözött szívdöglesztő Elvis a közönség gyűrűjében egy négyzet alakú kis színpadon ül le régi zenésztársaival, többüknél akusztikus gitár, a dobos gitártokon dobol, régi rock’n’roll számokat idéznek fel némi sztorizás és poénkodás közben – tényleg az unplugged elődjét látjuk! Felvettek néhány olyan dalt is, amit az énekes egyedül ad elő a kis színpadon (miközben hátul az árnyékban egy nagyzenekar kíséri), továbbá láthatunk táncosokkal tarkított jeleneteket playback számokra (egy gospel medley-t, illetve a Guitar Man versszakai közé egyéb dalokat illesztő negyedórás összeállítást), majd a legvégén Elvis már fehér öltönyben énekli a finálét (If I Can Dream).  
 
A tévéshow-hoz leforgatott összes anyagot – az extrákkal együtt mintegy hétórányi felvételt – a háromlemezes Deluxe Edition díszdobozban adták 2004-ben. A mostani Special Edition csupán egylemezes, de ez a 77 perc is több, mint amit a tévénézők kaptak annak idején. 
QQQQ 
 
EXTRÁK 
 
Tízpercnyi összeállítás elrontott vagy elhülyéskedett jelenetek és számokból. Harmincvalahány fotó a galériában. 
QQ 
 
2006  Hossz: 77 perc  Kiadó: Sony BMG  Hang: angol 5.1  
Déri Zsolt
2006.09.29
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.