Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (299)
Sahsa Baron Cohen egy komikuszseni, és mint ilyen, megengedhet magának némi bunkóságot, egy nagyon hosszú filmcímet és egy adag pucér birkózást is. Ez nyilván elég riasztóan hangzik, pedig a Borat az év egyik legjobb filmje!
Ezt a pucér birkózást, ráadásul két szőrös férfi közt, azért érdemes már az elején tisztázni, mert ez a film esztétikai mélypontja, egyfajta próbatétel a néző számára. Arról van szó, hogy az Amerikába a dicső jenki életvitel elsajátítására érkező együgyű kazah tévés, Borat belezúg Pamela Andersonba, és átszeli az egész országot, hogy megkérje a bögyös szépség kezét. Ám hősünk egy szem segítője, a kövér Azamat illetlen dolgokat művel Pamela képeivel, így kitör a balhé - persze műbalhé, merthogy egy áldokumentumfilmről beszélünk.
 
Ekkor kapunk egy pár perces meztelen randalírozást, de nem kell megijedni! Merthogy Borat nem más - ahogy azt tudni illik -, mint Sasha Baron Cohen, az ember, akit még Ali G.-ként, a műmájer álfekaként ismerhettünk meg, és aki azóta rengeteget fejlődött. Az Ali G. figura is vicces volt, de csak kis adagban - filmen nem is élt meg igazán, az egész estés Borat viszont pazar. Persze mindez tahóság, politikailag teljesen inkorrekt formában, de ügyesen és főleg tehetséggel adagolva. Például nem nagy kunszt külföldi akcentussal poénkodni, Boratot hallgatva mégis az ember könnyei potyognak, ráadásként mit sem sejtő interjúalanyai segítségével egyszerre szórakoztató és ijesztő görbe tükröt tart Amerika elé. Hogy az igazi kazahok mit szólnak ehhez, az más kérdés, de ők messze, nagyon messze laknak! 
 
Vízer
2006.10.26
|
Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit of Glorious Nation of Kazakhstan
amerikai vígjáték, 84 perc, 2006
Álkazah riporter lohol az amerikai rémálom nyomában, és rettentő bátorsággal csinál hülyét magából és mindenki másból. Az ember, aki nemrég még Ali G. volt, de most már Borat!
Rendező:

Larry Charles

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2006. november 2.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.