Bor, mámor, Provence

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (115)
Kifinomult emberek csakis nemes borokat isznak, így nyilván fordítva is igaz: egy jó kis francia bor a kérges lelkű londoni brókerből is kihozza a legjobbat. Sőt még Russell Crowe-ból is!
A kérdéses bróker, Max Skinner - ha-ha, egy beszélő név, értik! - ugyan a festői Provence egyik borvidékén nőtt fel filozofikus hajlamokkal megáldott nagybátyja szárnyai alatt, ám felnőtt korára valahogy a tőzsdén kötött ki, ez meg is látszik rajta: munkamániás és pénzéhes lett. Amikor megérkezik a nagybácsi halálhíre, Max csak azért indul Franciaországba, hogy örökségét gyorsan pénzzé tegye, ám - és ezt meg ki gondolta volna? - a hely és egy szép francia lány szép lassan rabul ejti. Az egészben csak az a furcsa, hogy mindezt a hősi eposzokra szakosodott Ridley Scott rendezte, és a kemény szerepekre specializálódott Russell Crowe-t választotta a főszerepre, és ők valahogy nincsenek otthon a romantikus vígjátékok terén - én végig féltem, hogy Crowe egy óvatlan pillanatban összeroppantja a finom metszésű poharat.
 
Az eredmény vegyes, mert amikor a film vicces akar lenni, akkor egy kissé Benny Hill-i jelleget ölt, amikor pedig romantikus irányt vesz, akkor túl súlyos lesz a mondanivaló, de a végére összerázódik a dolog. Szerencsére vannak remek mellékszereplők - mint a brit színészet nagy öregje, Albert Finney vagy a bájos Marion Cotillard (Hosszú jegyesség) -, és akad néhány poén a francia biciklisták rovására, Philippe Le Sourd operatőri munkája pedig hibátlan. Igaz, Provence Russell Crowe és csinos francia színésznők nélkül is elég fotogén!
Vízer
2006.11.08
|
A Good Year
amerikai romantikus vígjáték, 118 perc, 2006
A sikeres és könyörtelen üzletember dél-franciaországi birtokot örököl, minek következtében meglágyul. Ridley Scott és Russell Crowe újabb együttműködése, avagy Gladiátor nagyon lájt.
Rendező:

Ridley Scott

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2006. november 16.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.