Született feleségek

Desperate Housewives, amerikai filmsorozat, 45 perc, 2004
est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (120)
TV2, szerda, 22.25

A Szex és New York csípős nyelvű egyedülállói után a házasélet viszontagságaiba menekült nők is megkapják a maguk hőseposzát. Manhattan zajos-felvágós szingli enteriőrjéből a csendes, látszólag nyugodt külvárosi Lila Akác közbe vándorlunk, ahol bármennyire is harmonikusnak tűnnek a viszonyok, a felszín alatt mindenki valami mocskos titokkal terhelt.
A csodás amerikai álom szereplői szép, nagy házban élnek egy tüneményes környéken, kedves emberekkel körbevéve, ahol kislurkók rohangálnak az utcán, és ahol a hétköznapi háziasszonyok a legritkább esetben lövik fejbe magukat a házimunka végeztével. Már ebből is látszik, hogy a Lila Akác köz más…
  
Az egész onnan kezdődött, hogy egy szép dolgos reggelen a közösség egyik prominens nőtagja, Mary Alice Young előre megfontolt szándékkal vetett véget életének. A barátnői először természetesen megdöbbentek, aztán súlyos titkot sejtettek, végül vad nyomozásba kezdtek, hogy kibogozzák az epizódról epizódra gabalyodó szálakat, bár az érintettek élete sem az a cukormázas idill, mint amit kívülről bárki gondolna. Itt van először is Bree, a tökéletes feleség mintaképe, aki messze földön híres egészséges főztjéről, maga ültette kertjéről, és elviselhetetlen maximalizmusáról, ami első körben válásba, majd szívrohamba sodorja a szerencsétlen hitvestársat.  
Aztán ott van Lynette, aki a kölykök miatt áldozta be jól futó menedzseri karrierjét, és bár a négy gyerek nem éppen a jólneveltség mintaképe, többnyire harcos amazonként védi őket a felbőszült szomszédoktól. A második évad beköszöntével némiképp változott a kép, mert az idegösszeomlás szélére sodródott nő visszament dolgozni, és a megszeppent férj nyakába varrta a rosszcsontokat meg a házimunkát.  
 
Susan - aki mindegyikük közül a leglököttebb – foglalkozott legtöbbet a szálak felgöngyölítésével, miközben Julie nevű lányát nevelgette, és a jóképű vízvezeték-szerelő és ex-sittes szomszédot igyekezett meghódítani esetlen bájával, rákontrázva a szintén csúcsnő kategóriába törő szőke vampra, Edie-re.  
 
És végül ne hagyjuk ki Gabrielle-t, akinek az összes született feleség közül a legjobb dolga van; modellként gazdag pasit fogott ki magának, gyerek nincs, dolgoznia nem kell, és egészen testközeli élményei vannak arról, hogy a sármos kertészfiúk mihez értenek még a fűnyíráson túl… 
 
Az ősztől futó második széria számtalan meglepetést ígér, rengeteg szórakoztató, abszurd szituációt, új lakókat és természetesen ezzel hatványozottan növekvő csatakos rejtegetnivalókat, amik mind-mind felderítésre várnak... 
 
Szereplők: Teri Hatcher, Marcia Cross, Felicity Huffman, Eva Longoria, Nicollette Sheridan 
macsek
2006.11.14
|
(45 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.