Shop-stop 2.

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (52)
A legelső Shop-stop-film a kilencvenes évek egyik legjobb vígjátéka volt, pedig fillérekből készült. Rendezője, Kevin Smith időközben nagy ember lett, de azóta sem tudott ilyen vicces és eredeti filmet csinálni. Most azonban újra próbálkozott.
Nagy sztárok helyett újra az első Shop-stop amatőr szereplőit láthatjuk viszont, a jámbor természetű Dantét (Brian O'Halloran) és cimboráját, a mocskos szájú Randallt (Jeff Anderson). A két pancser 12 év elteltével sem talált még rendes munkát, és éppen egy gyorsétteremben dolgoznak, ám Dante új életet készül kezdeni, hiszen van egy szép, okos és gazdag barátnője - előtte a fényes jövő! Csakhogy Randall, akinek kitölti életét a vevők fikázása és munkatársainak állandó zrikálása, mindent megtesz, hogy barátja mellette maradjon.
 
Főnökük, a csípős nyelvű, de csinos Becky (Rosario Dawson) sem örül a fejleményeknek, a háttérben pedig újra feltűnik Jay és Néma Bob! Lesz is mindenféle kavarodás, némi (ál)rasszista poén, a Csillagok háborúja- és A Gyűrűk Ura-rajongók közt lezajló, valóban mélyenszántó vita, a Transformers-széria vesébe látó elemzése és Jay fergeteges harci tánca! Vagyis a második rész is éppen elég vicces - és ne essen kétségbe, aki nem látta az elsőt -, noha a csonthülye Néma Bobot is megszemélyesítő Kevin Smith humora az idő múltával már nem olyan vitriolos, mint régen, így bekerültek kissé szirupos részek is. Ami pedig Rosario Dawsont illeti, aki speciel a legszebb színésznő ma Hollywoodban, szóval miatta akárki dolgozna a sarki hamburgeresnél, akár napi három műszakban is! 
 
Vízer
2006.11.15
|
Clerks II
amerikai vígjáték, 98 perc, 2006
A sorrendben hatodik Jay és Néma Bob-film két pancser megdicsőülésének története egy gyorsétterem pultja mögött, poénhegyek közepette. Lökött vevők, életveszélyes barátságok és hoki a tetőn!
Rendező:

Kevin Smith

Színész:

Brian O'Halloran
(Dante)

Jeff Anderson
(Randal)

Jason Mewes
(Jay)

Rosario Dawson
(Becky)

Kevin Smith
(Néma Bob)

Jason Lee
(Lance Dowds)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2006. november 23.
(5 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
18:20
Inferno
amerikai akciófilm, 1999
18:45
Dolgozó lány
amerikai vígjáték, 1988
18:50
Pókember
amerikai akciófilm, 2002
18:50
Tű, cérna, szerelem
indiai romantikus dráma, 2018
18:50
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.