Farkasok völgye - Irak

est.hu:
5/10
|
olvasói
9/10 (879)
A nyugat-európai török kolóniák körében egycsapásra kultuszfilmmé vált a Farkasok völgye, ami nem csoda, tekintve, hogy lövöldöző-robbantó hősei törökök, akik hazafiúi öntudattól hevítve, övéik és az igazság védelmében kíméletlenül leszámolnak a zsarnoki betolakodókkal, jelen esetben a közutálatnak örvendő amerikai hadsereg egyik parancsnokával és elvetemült bandájával.
Ők fegyverezik le egy szövetséges török támaszpont legénységét, megalázva ezzel az egész török nemzetet. A becsület helyreállítására nemhivatalos, háromtagú különítmény érkezik a megszállt Irakba - kimeríthetetlen fegyverarzenállal felszerelve. Egy gyors határátlépési mészárlás után hamarosan szemtől szemben állnak a galád Sam Marshall-lal (Billy Zane a Titanic-beli gonoszságát is felülmúlja), aki különösen mocskos módon kivágja magát szorult helyzetéből - és ez így megy tovább robbanásokban, vérontásban bő akciókon keresztül egészen a végső leszámolás nagyjelenetéig. 
 
A gonosz Marshallról kiderül, hogy bigott keresztény, a vele szimbiózisban működő, a foglyokból kioperált szervekkel kereskedő orvos pedig zsidó. Velük szemben az élet igaz értékét képviselő szemlélet az iszlám tisztasága mellett kiálló sejk személyében jelenik meg. A Farkasok völgye sok tekintetben naiv propagandafilm, de fonák módon segít megérteni azoknak az elkeseredését, akiket mindenképp háttérbe szorít a nyugati civilizáció. Mellesleg a sok gátlástalan, izomagyú gyilkos aprítása minden Rambo-rajongónak be fog jönni. 
nelson
2006.11.29
|
Kurtlar vadisi – Irak
török akciófilm, 122 perc, 2006
Nyugat-ellenességgel vádolt török botrányfilm, melyben a kegyetlen amerikaiak rendesen megkapják a magukét azért, amit Irakban művelnek. G. I. Jumurdzsak fél szemmel is király!
Rendező:

Serdar Akar

Színész:

Necati Sasmaz
(Polat Alemdar)

Billy Zane
(Sam William Marshall)

Ghassan Massoud
(Abdurrahman Halis Karuki)

Spencer Garrett
(George Baltimore)

Gary Busey
(doktor)

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2006. december 7.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.