Kedvenc helyek

U2: 18 Singles

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
(Island / Universal)

Adam Clayton, Larry Mullen Jr., Paul Hewson (Bono) és Dave Evans (The Edge) még középiskolásként, 1976 őszén alakították zenekarukat, aminek harmincéves jubileumát egy slágerválogatással ünneplik. Az ezredforduló táján volt már ilyen nekik, két külön kiadvány formájában (The Best Of 1980–1990, The Best Of 1990–2000), s azóta csupán egy stúdióalbumuk jelent meg (How To Dismantle An Atomic Bomb), most azonban karrierjük fénypontjait egy szimpla CD-re próbálják sűríteni (ami mellé egy DVD-t is kiadtak 18 Videos címmel).
A 18 Singles borítóján az 1980-as első album, a Boy idején készült fotóról néznek a vásárlóra, ami kis csúsztatás, mivel a címbeli 18 kislemezdal közül a legkorábbi 1983-ból datálódik (nincs itt például első zseniális számuk, a latin szövegbetétes Gloria, mely furamód a korábbi válogatásról is lemaradt), mint ahogy a két új kislemezszám mellett egy plusz bónuszdalt is ígérő matrica is megtévesztő (az tévedésből került át a Brit-szigeteken kapható kiadásról, azon ugyanis szerepel az 1980-as I Will Follow is, amivel szép kerek is lenne a történet). A kísérletező Zooropa (1993) és Pop (1997) anyagát sem képviseli semmi, mindezek tükrében viszont a 2000-es All That You Can't Leave Behind albumról a beválogatott négy szám túl soknak tűnik (a Beautiful Day, a Stuck In A Moment... és az Elevation után a Walk On már tényleg felesleges). A vitathatatlanul klasszikus dalok mellett az érdekességet a Rick Rubin sztárproducerrrel készített két új felvétel jelenti: a Green Day tagjaival közös jótékonysági feldolgozás, a Skids nevű néhai skót punkzenekartól átvett The Saints Are Coming emlékezetes darab lett, az újévi kislemeznek időzített vonóskíséretű Window In The Skies kevésbé.  
 
Az album könyvformájú Deluxe Limited Edition formájában is kapható egy DVD-vel kiegészítve, melyen az elképesztően laza hangulatú 2005-ös milánói stadionkoncert tíz száma látható és hallható (köztük a válogatásalbumról sajnos hiányzó City Of Blinding Lights, a Miss Sarajevo és a vónósszekcióval kísért Original Of The Species). 
Déri Zsolt
2006.12.04
|


Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.