A születés

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (50)
A karácsonyi történetet a Jézus-filmek általában bevezetésként intézik el, hiszen a drámai csúcspont egyértelműen a húsvét körüli eseményekre esik. A születés ezzel szemben kifejezetten a Jézus születése előtti fordulatok elbeszélését tűzi ki célul, melyek központi alakja egy egyszerű kamaszlány, akivel különös dolgok történnek.
Máriát (akit A bálnalovas címszerepéből ismert Keisha Castle-Hughes alakít) megkérdezése nélkül eljegyzik egy jóval idősebb férfival, Józseffel, majd álmában meglátogatja egy angyal, aki közli, hogy meg fogja szülni Isten fiát. Aztán találkozik hajlott korú unokatestvérével, Erzsébettel, aki szintén gyermeket vár, a későbbi Keresztelőt. Miután az idő előtti terhesség miatt feldúlt Józsefet megbékíti egy újabb angyali látomás, a párnak a római bürokrácia hívó szavára máris útra kell kelnie otthonából, Názáretből, József szülővárosába, Betlehembe, ahol majd megszületik a gyermek, akit pásztorok és messze földről érkezett bölcsek köszöntenek. 
 
Catherine Hardwicke az amerikai ifjúságról szóló, kijózanító célzatú filmjei, a Tizenhárom és Dogtown urai után szintén a realizmus igényével közeledett a vallási témához is. A kosztümök és díszletek megalkotásánál látványtervezői múltja is segítségére volt, a forgatókönyvet történészekkel és teológusokkal csiszolta a lehető leghitelesebbre, forgatási helyszínnek pedig a korabeli Júdea látványát idéző olaszországi és marokkói helyeket választotta. 
nelson
2006.12.07
|
The Nativity Story
amerikai történelmi dráma, 101 perc, 2006
Egy Mária nevű lányt eljegyeznek egy idegen férfival, de álmában egy angyal soha nem látott távlatokat nyit meg előtte. A karácsonyi történet színes filmváltozata a Tizenhárom rendezőjétől.
Színész:

Keisha Castle-Hughes
(Mária)

Oscar Isaac
(József)

Shohreh Aghdashloo
(Erzsébet)

Ciarán Hinds
(Heródes)

Hiam Abbass
(Anna)

Stanley Townsend
(Zakariás)

Alexander Siddig
(Gábriel angyal)

Nadim Sawalha
(Menyhért)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2006. december 14.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.