Mel Gibson újra a csúcson

A szakma nagy meglepetésére az Apocalypto vette át a vezetést az amerikai mozik bevételi listáján. Bár korábban támadások kereszttűzébe került, első hétvégéjén 15 millió dollárt hozott a maja civilizációról szóló, yukatek indián nyelven forgatott alkotás.
Hasonlóan Gibson korábbi nagy sikeréhez, a Jézus utolsó óráit feldolgozó A passióhoz, ez a film is bővelkedik a véres, durva jelenetekben. Mégis egy olyan ősi világot hivatott bemutatni, melyet filmvásznon még soha nem láthattunk, és amely a jelenkor számára is erőteljes üzenetet hordoz. Bár a rendezőt kínos nyári incidensét követően sokan temették, az Apocalypto már most sikertörténet. 
 
Az első hely korábbi birtokosa, a Táncoló talpak című animációs film a második helyre csúszott (12,9 millió dollár), a filmlista harmadik helyére a Holiday című új, karácsonyi romantikus történet került – a Cameron Diaz-Jude Law és Kate Winslet-Jack Black párosok főszereplésével készült alkotás nem sokkal maradt le: 12,7 millió dollárt hozott. A negyedik a legújabb James Bond-film, a Casino Royale lett (8,9 millió dollár). Csak az ötödik helyre került a szintén frissen bemutatott Blood Diamond (8,6 millió dollár), Leonardo DiCaprio főszereplésével. 
 
Az Apocalypto december 28–án, a Budapest Film forgalmazásában kerül a hazai mozikba. 
 
 
 
(Budapest Film) 
2006.12.18
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.