Konyec - Az utolsó csekk a pohárban

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (132)
Ha összeadnánk mindazt az emberfeletti energiát, melyet a parizerért csoszogó, postán sorban álló, hentesnél reklamáló és kutyakabátot kötögető nyugdíjasok mindennapi létezésükért kifejtenek, augusztus 20-án rendezhetnénk egy olyan nappali tűzijátékot, melynek fényét a határon túli nyugdíjasok is élvezhetnék.
De hiába az otthonka alatt megbúvó hatalmas világismeret és a kötött mellény alatt duzzadó élettapasztalat, az időseket nemhogy az emberek, de még a marketingcélcsoportok között sem tartják számon - ha azonban fegyvert fognak, és tövig nyomják a Csajka gázpedálját, a rendőrség tehet egy megszorító intézkedést: felkötheti a gatyáját. 
 
A jókora reklámfilmes és videoklipes tapasztalattal bíró elsőfilmes rendező, Rohonyi Gábor olyan áhítattal és szeretettel nyúl a lumbágótól a bankrablásig eljutó idős házaspár történetéhez, mint unoka az aranygaluskához. Nem szemkápráztató akciófolyamot mutat tehát, hanem Emil és Hédi tempójához igazodik, és türelmesen, udvarias modorban mondja fel a nyugdíjasszlenget, ráadásul arra is futja erejéből, hogy az idősek nyugodt és biztos szerelmével példát mutasson az őket üldöző fiatal rendőrpárnak. A Konyecben a postai alkalmazott is ugyanolyan ember, mint a rendőrfőnök vagy az elkeseredett nyugdíjas, a sikerhajhász média bemutatása sosem túlzó, és ha helyenként egy-egy szereplő hiteltelenre sikerült is, a főhősökre és az őket alakító színészekre (Földi Terire és Keres Emilre) mindig felnézhetünk. 
 
Vigyázat, a nagyszülők már a spájzban vannak! 
 
csmozi
2007.01.05
|
magyar romantikus filmdráma, 100 perc, 2007
Posztkommunista Bonnie és Clyde, avagy mi történik, ha a nyugdíjas magyar bankrabló gyorsabb, mint a terhes rendőrnő?
Rendező:::

Rohonyi Gábor

Színész:::

Keres Emil
(Emil)

Földi Teri
(Hédi)

Schell Judit
(Ági)

Schmied Zoltán
(Andor)

Djoko Rosic
(Juan)

Barbinek Péter
(kapitány)

Horkay Péter
(Lévai)

Szabados Mihály
(járőr)

Mednyánszky Ági
(Klotild)

Forgalmazza: HungariCom
Bemutató: 2007. január 11.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.