Konyec - Az utolsó csekk a pohárban

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (132)
Ha összeadnánk mindazt az emberfeletti energiát, melyet a parizerért csoszogó, postán sorban álló, hentesnél reklamáló és kutyakabátot kötögető nyugdíjasok mindennapi létezésükért kifejtenek, augusztus 20-án rendezhetnénk egy olyan nappali tűzijátékot, melynek fényét a határon túli nyugdíjasok is élvezhetnék.
De hiába az otthonka alatt megbúvó hatalmas világismeret és a kötött mellény alatt duzzadó élettapasztalat, az időseket nemhogy az emberek, de még a marketingcélcsoportok között sem tartják számon - ha azonban fegyvert fognak, és tövig nyomják a Csajka gázpedálját, a rendőrség tehet egy megszorító intézkedést: felkötheti a gatyáját. 
 
A jókora reklámfilmes és videoklipes tapasztalattal bíró elsőfilmes rendező, Rohonyi Gábor olyan áhítattal és szeretettel nyúl a lumbágótól a bankrablásig eljutó idős házaspár történetéhez, mint unoka az aranygaluskához. Nem szemkápráztató akciófolyamot mutat tehát, hanem Emil és Hédi tempójához igazodik, és türelmesen, udvarias modorban mondja fel a nyugdíjasszlenget, ráadásul arra is futja erejéből, hogy az idősek nyugodt és biztos szerelmével példát mutasson az őket üldöző fiatal rendőrpárnak. A Konyecben a postai alkalmazott is ugyanolyan ember, mint a rendőrfőnök vagy az elkeseredett nyugdíjas, a sikerhajhász média bemutatása sosem túlzó, és ha helyenként egy-egy szereplő hiteltelenre sikerült is, a főhősökre és az őket alakító színészekre (Földi Terire és Keres Emilre) mindig felnézhetünk. 
 
Vigyázat, a nagyszülők már a spájzban vannak! 
 
csmozi
2007.01.05
|
magyar romantikus filmdráma, 100 perc, 2007
Posztkommunista Bonnie és Clyde, avagy mi történik, ha a nyugdíjas magyar bankrabló gyorsabb, mint a terhes rendőrnő?
Rendező:::

Rohonyi Gábor

Színész:::

Keres Emil
(Emil)

Földi Teri
(Hédi)

Schell Judit
(Ági)

Schmied Zoltán
(Andor)

Djoko Rosic
(Juan)

Barbinek Péter
(kapitány)

Horkay Péter
(Lévai)

Szabados Mihály
(járőr)

Mednyánszky Ági
(Klotild)

Forgalmazza: HungariCom
Bemutató: 2007. január 11.
(11 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
18:10
Tökös szerelem
amerikai-kanadai Komédia, 2015
18:20
Alfa
amerikai kalandfilm, 2018
18:20
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
18:25
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:30
Fák jú Tanár úr! 2.
német vígjáték, 2015
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.