3D-s filmmel tér vissza James Cameron

James Cameron az 1997-es, kirobbanó sikerű Titanic óta nem rendezett nagyjátékfilmet. 2009-re egy teljes egészében 3D-s, csúcstechnikával készült sci-fit ígér.

Kapcsolódó cikkek

Az Avatar részben élőszereplős, részben pedig komputeranimált jelenetekből áll majd össze, és azt meséli el, ahogy emberek egy csoportja egy távoli bolygó lakóival küzd. Habár a pontos szereposztás még nem ismert, annyit lehet tudni, hogy a film elkészítésének várható költségeit 190 millió dollárra becsülik. 
 
Az 1997-ben bemutatott Titanic, Cameron legutóbbi műve minden idők legsikeresebb filmje lett. A Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült melodramatikus katasztrófafilm világszerte 1,8 milliárd dollárt kaszált, és összesen 11 Oscar-díjat nyert – köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járót. 
 
A Titanicnak azonban a készítése is költséges volt, sőt a speciális effektek miatt nemcsak állandóan csúszott bemutatásának dátuma, hanem egyre emelkedtek a költségei is – végül összesen 200 millió dollárral. 
 
James Cameron úgy nyilatkozott a Hollywood Reporternek, azt reméli, az ilyen jellegű problémák elkerülik következő filmjét. „Mindössze 31 napot fogunk színészekkel forgatni, és azt is stúdióban, tehát nem szólhat közbe az időjárás sem, mindent kontrollálni tudunk majd” – mondta a rendező. 
 
Az Avatar azonban ennek ellenére is eredményezhet magas gyártási költségeket a legmodernebb komputeranimáció miatt, amit Cameron használni akar. „Olyan élményben lesz részük a nézőknek, amilyet már nagyon régóta nem láthattak” – ígérte az 52 éves rendező. „Célom, hogy olyan elképesztően misztikus perceket szerezzek a nézőknek, mint amilyeneket annak idején a 2001 - Űrodüsszeia megtekintése, vagy a következő generációnak a Star Wars jelentett” – tette hozzá. 
 
A forgatás a tervek szerint április környékén kezdődik el Los Angelesben, az ausztrál színésszel, Sam Worthingtonnal a főszerepben, aki a 22 éves bolygóközi kalandort, Jack Sullyt játssza. Cameron reményei szerint 1000-2000 3D-s mozi fogja majd vetíteni a filmet, melyet várhatóan 2009-ben mutatnak be. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
2007.01.10
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.