Hollywoodland

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (18)
A televíziózás fénykorában az amerikai kiskölkökre nagyobb hatással volt kedvenc sorozatuk főhősének halála, mint mondjuk manapság a beszláni iskolai terrorakció.
Nem kizárt, hogy ez ma is így van, maradjunk azonban inkább a káprázatos ötvenes éveknél, amikor Hollywoodban tombolt a korrupció, a sztárok otthon salsát táncoltak, a stúdióvezetők nemcsak karrierek, de emberéletek felett is döntöttek, a kis képernyős Superman pedig népszerűbb volt az amerikai elnöknél. 
 
George Reeves (Ben Affleck - Armageddon, Apja lánya) márpedig 1959-ben meghalt, méghozzá tisztázatlan körülmények között, legalábbis vidéki édesanyja és az ügybuzgó magánnyomozó, Louis Simo szerint. Megindul hát a nyomozás, melyhez az ötvenes évek Hollywoodja szolgál pazar háttérként. A Szex és New York és a Maffiózók jó pár epizódjának rendezésével befutott Allen Coulter ebben a filmben nem a humorra helyezi a hangsúlyt, inkább a korfestésre és a feszültségkeltésre, meg persze Simo figurájára, aki, ellentétben a klasszikus film noirok hős szimatjaival, rendszerint alulmarad a rendszerrel szemben - akár a Külvárosi fények biztonsági őre vagy Jack Nicholson karaktere a Kínai negyedben. A rendező Reeves menetelésének felidézésével mutatja be a fülledt-romlott várost, a mindent mozgató korrupt szálakat, és velük párhuzamosan Simo ügyetlen, de nagyra törő nyomozásának lehetünk szemtanúi. 
 
Aki mindig úgy képzelte, hogy a táncdalfesztivál klotyója makulátlan tisztasággal csillogott, annak nagyon tanulságos lehet ez a film, de a jófajta krimik tisztelői sem fognak csalódni benne. 
 
csmozi
2007.02.19
|
Hollywoodland
amerikai krimi, 126 perc, 2006
Noirba hajló nyomozós történet a szakmai és magánéleti nehézségek elől öngyilkosságba (?) menekült tévés Superman, George Reeves életéről és haláláról. Hiába, Hollywood nem habos tortra.
Rendező:

Allen Coulter

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. február 22.

Műsoron a TV-ben

HBO 2
 2019.08.26., hétfő, 00:15

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(10 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
22:50
7 másodperc
angol-román-svéd akciófilm, 2005
22:55
Deadpool 2
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
22:55
Torta
angol krimi thriller, 2004
23:00
Zootropolis - Állati nagy balhé
amerikai animációs krimivígjáték, 2016
23:00
Non-stop
amerikai-francia-angol akciófilm, 2014
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.