A szellemlovas

est.hu:
3/10
|
olvasói
8/10 (227)
Ezt is megéltük: az Oscar-díjas Nicolas Cage motorozó csontvázat játszik, ami ráadásul még lángol is! Aligha álomszerep, de egy képregény-adaptációban minden lehetséges!
A furcsa hajviseletű és szerepénél jóval idősebb színészből úgy válik mocizó csontmuki, hogy még ifjan és bohón, de csupa jó szándékból eladta a lelkét a Gonosznak, hogy megmentse súlyos beteg - és szintén motoros kaszkadőr - papája életét. Úgy 15 évnyi hatásszünet után a Rosszindulatú be is hajtja az adósságot, így lesz a fenegyerek Johnny Blaze-ből a címszereplő szellemlovas, akinek a konkurencia kiiktatása a feladata, vagyis egy ördögi belviszály kissé zavaros elrendezése. A képet kissé tarkítja, hogy bejelentkezik Johnny ifjonti szerelme (Eva Mendes) mint szexi riporternő, és szerepet játszik egy ősi átok vagy szerződés, ki mint nézi, és ráadásként bekavar néhány kóbor szellem is. 
 
Bizony voltak pillanatok, amikor mindezt nehéz volt követni, de Nicolas Cage kissé előnytelen külseje ellenére - és most nem is a csontváz verzióról van szó - végigbohóckodja a filmet. Merthogy minden látványos pirotechnika és kísértet(i)es hókuszpókusz ellenére A szellemlovast a humor, a jó benyögések és bizarr helyzetek adják el, és ezekből szerencsére akad bőven. Ami viszont a történetet, a gazdaságos speciális effekteket vagy éppenséggel a szegényes díszleteket illeti, nos azokon még lehetett volna csiszolni egy kicsit. Azt meg végképp nem értem, hogy a különben vonzó Eva Mendes arcbőre miért tűnt végig olyan zsírosnak. 
 
 
 
Vízer
2007.02.21
|
Ghost Rider
amerikai akcióthriller, 114 perc, 2007
Egy motoros fenegyerek jóval áron alul adja el a lelkét a Gonosznak, így lángoló csontvázként lesz az éjszaka igazságosztó réme. Merész képregény-feldolgozás a Daredevil rendezőjétől.
Rendező:

Mark Johnson

Színész:

Nicolas Cage
(Johnny Blaze)

Eva Mendes
(Roxanne Simpson)

Peter Fonda
(Mephistopheles)

Wes Bentley
(Blackheart)

Brett Cullen
(Barton Blaze)

Donal Logue
(Mack)

Sam Elliott
(gondnok)

David Roberts
(Dolan kapitány)

Arthur Angel
(Edwards)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. március 1.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.