World Trade Center

est.hu:
5/10
|
olvasói
(0)
Beelőzve a teljesen más megközelítéssel készült, de mindenképp erősebb United 93-at, Oliver Stone igaz meséje a 2001. szeptember 11-i terrortámadásról elsőként hirdeti a hétköznapi emberekből lett hősök dicséretét.
Kiszámítható módon a film egy közönséges munkanap indulásával kezdődik, amelyet a közismerten váratlan, elsőre felfoghatatlan események zavarnak meg. A valósághoz híven John McLoughlin (Nicolas Cage) és Will Jimeno (Michael Pena) rendőrtisztek éppen csak belekezdenek a mentőakcióba, amikor fejükre omlik a WTC. Onnantól csak a kitartásuk drámája és családjaik aggodalma hivatott lekötni a néző figyelmét. Talán leginkább ezért marad alul a WTC az összehasonlításban: itt a cselekmény nem a hősies döntésig vezető utat tárja fel, hanem az azt követő fájdalmakon rágódik. 
 
 
Kiadás: Magyar, angol DD 5.1-es hang, magyar felirat. Oliver Stone szokásosan alapos audiokommentárja mellett egy másik sávon a való életbeli túlélő, Will Jimeno és megmentői beszélnek. A 18 percnyi kihagyott és bővített jelenethez Stone kommentárját választhatjuk. 


World Trade Center, 2006 * 124 perc * InterCom * (12)
nelson
2007.02.22
|
World Trade Center
amerikai filmdráma, 129 perc, 2006
A Világkereskedelmi Központ romjai alól kimentett 18. és 19. túlélő története, avagy méltóságteljes főhajtás a tragédia hősei előtt.
Rendező:

Oliver Stone

Színész:

Nicolas Cage
(John McLoughlin)

Michael Pena
(Will Jimeno)

Maggie Gyllenhaal
(Allison Jimeno)

Maria Bello
(Donna McLoughlin)

Connor Paolo
(Steven McLoughlin)

Jay Hernandez
(Dominick Pezzulo)

Armando Riesco
(Antonio Rodrigues)

Michael Shannon
(Dave Karnes)

Stephen Dorff
(Scott Strauss)

Forgalmazza: UIP-Duna Film

Kapcsolódó cikkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.