Mexikóban is Pálfi a legjobb rendező

Pálfi György a Taxidermiáéért Mexikóvárosban a legjobb rendezés díját vehette át. A trófeát a zsűrielnök, Geraldine Chaplin adta át a záróünnepségen. A mexikói nemzetközi filmfesztivál, a FICCO történetében először díjaztak magyar alkotást.
Mexikóváros grandiózus nemzetközi filmfesztiválján Pálfi György nyerte el a legjobb rendező díját Taxidermia című művéért. A trófeát a rendező személyesen vette át a záróünnepségen. A mexikói fővárosban immáron negyedik alkalommal rendezték meg március első napjaiban a kortárs filmművészeti fesztivált, a FICCÓ-t. A több mint 220 filmet felvonultató rendezvényen idén volt először magyar alkotás a díjazottak között. A nemzetközi zsűri elnöke Geraldine Chaplin, a világhírű színésznő volt. 
 
Pálfi György második nagyjátékfilmjét a Taxidermiát a tavaly Cannes-ban tartott világpremier óta számos rangos nemzetközi filmfesztivál hívta meg. A Parti Nagy Lajos novellái alapján készített film rendezését Antalyában, Brüsszelben, Chicagóban, Cottbusban és Kolozsvárott is díjakkal jutalmazták. Észtországban a filmkritikusok kedvence volt, legutóbb pedig Portóban lett közönségdíjas. 
 
 
 
(Magyar Filmunió) 
2007.03.09
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.