Remake készült a meggyilkolt rendező filmjéből

A 2004 novemberében gyilkosság áldozatává vált holland rendező, Theo van Gogh Interjú című filmjének remake-jét idén júliusban mutatják be az Egyesült Államokban.
Az azonos című újrafilm rendezője és főszereplője Steve Buscemi (Fargo, Armageddon), aki egy kiégett politikai újságírót alakít. A Pierre Peters nevű férfi egy interjú kapcsán váratlan kapcsolatba kerül egy népszerű színésznővel, akit az amerikai verzióban Sienna Miller (Alfie, Casanova) formál meg. 
 
Az Interjú-remake a Sony Pictures gyártásában készül. A Sony a filmet egy van Gogh-remake-trilógia első részeként mutatja be. A későbbiekben a halott rendező Blind Date és 06 című filmjeit is újraforgatják az amerikaiak. A Blind Date forgatását májusban kezdik el Hollandiában. 
 
Vincent van Gogh festő leszármazottját, a 47 éves Theo van Gogh filmrendezőt 2004 novemberében ölte meg brutálisan Amszterdamban, a nyílt utcán fényes nappal egy marokkói származású, szélsőséges iszlám nézeteket valló férfi, miután a holland tévében bemutatták a rendező Submission című filmjét, amely a nők elleni erőszakot kritizálta az iszlám társadalmakban. A gyilkost 2005 júliusában életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. 
 
 
 
(bbc.co.uk) 
2007.03.17
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.