Battle Royale

est.hu:
9/10
|
olvasói
(0)
Batoru rowaiaru
japán akcióhorror, 114 perc, 2000
A jövőbeli Japánban a fasiszta kormány a "királyi csata" nevű játékkal akarja letörni a diákok lázadását. 42 gimnazistát visznek egy lakatlan szigetre, ahol - a szabályok szertint - három nap múlva csak egyikük maradhat életben...
Rendező:

Kinji Fukasaku

Amikor az iskolákban is elszabadul a pokol, a családok felbomlanak, az erkölcsi világrend pedig már régóta romokban hever, milyen durvább módon lehetne mindezt ábrázolni, mint egy vérre menő játékkal, amiben az élet kapujában álló fiatal lányok és fiúk öldösik egymást halomra?
Miközben Kitano Takeshi mint frusztrált tanárból lett főparancsnok szenvtelenül mosolyog... 
 
A pillanatok alatt kultuszfilmmé vált Battle Royale abban a bizonyos közeli jövőben játszódik, ami akár a ma is lehetne, csak egy-két igen lényeges pontban különbözik attól. Itt e pont az úgynevezett „Battle Royale”-törvény, melynek értelmében kisorsolnak egész Japánból egy középiskolai osztályt, akiknek egy különösen kegyetlen túlélési játékban kell részt venniük egy lakatlan szigeten: egymást kell megölniük, mert a szigetről csak egyetlen győztes távozhat.
 
A cselekmény egyszerre követi a videojátékok és a tinihorrorok logikáját: változatos halálnemek, látványos akciójelenetek repítenek az igazság pillanatáig, amelyben végül ki kell derülnie, van-e még esélyük az érzelmeknek ezen a világon vagy tényleg a lelketlen terminátoroké a jövő? 
 
 
 
Kiadás: Magyar DD 5.1-es, japán DD 5.1-es és DTS-hang, magyar felirat. A magyar szinkronnál kissé zavaró, hogy a kamasz szereplőket legalább kétszer annyi idős színészek szólaltatják meg. Extraként csupán előzeteseket és egy fotógalériát kapunk. 
 
Batoru rowaiaru, 2000 * 114 perc * Caesar Film * (18)
nelson
2007.03.21
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.