A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső

est.hu:
10/10
|
olvasói
10/10 (53)
Guy Richie - A Ravasz... rendezője - a Blöff óta nem igazán talál magára. 2002-es Hullámhegy című filmje inkább hullámvölgy volt, amit még a rendező felesége, Madonna sem tudott megmenteni, sőt.
A hét Arany Málnára jelölt film után pedig a 2005-ben készült Revolvert röhögték ki a bemutatón a kritikusok. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső Guy Richie első és legjobb filmje volt. A filmet az egyik vezető brit napilap az év filmjének nevezte, a Sundance fesztiválon is szép sikert aratott, és összesen kilenc díjat nyert Tokiótól Londonig. Richie rendkívül fontosnak tartotta a hitelességet, ezért a filmben felbukkanó alvilági figurák szerepének eljátszására egykori bűnözőket szerződtetett.

Az egyik ilyen börtönviselt szereplő, az azóta már elhunyt Lenny McLean, aki Baptista Barryt, a helyi maffiavezér, Baltás Harry gorilláját alakítja.
 
Eddy, akinek apja az egyetlen, akinek sikerült Baltást kártyában megvernie, és ezzel egy rakás pénztől megszabadítania, úgy gondolja, apja nyomdokaiba lép, és leül kártyázni a maffiózóval. Eddy azonban korántsem olyan szerencsés/ügyes mint felmenője, és nemcsak a haverjai által összedobott százezer fontot veszíti el, de félmillóval a gengszter adósa is marad. A megkopasztott ifjú egy hetet kap, hogy összeszedje a pénzt...fujisan
2007.04.10
|
Lock, Stock and Two Smoking Barrels
angol filmszatíra, 107 perc, 1998
Kultuszgyanús mozidarab London aljáról. Csípős dumák, kemény legények, dögös zenék. Feltörekvő rablóbandának fél millát kell összeszednie egy hét alatt. Lövésük sincs, hogyan, de a lakásuk mégis tele van hullákkal...
Rendező:

Guy Ritchie

Színész:

Sting
(JD)

Dexter Fletcher
(Soap)

Vinnie Jones
(Big Chris)

Jason Flemyng
(Tom)

Nick Moran
(Eddy)

Jason Statham
(Bacon)

Steven Mackintosh
(Winston)

Stephen Marcus
(Nick, a görög)

Vas Blackwood
(Rory Breaker)

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.