A United 93-as

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (6)
A United 93-as járata volt az a repülőgép, ami nem jutott el a terroristák célpontjába, hanem az utasok közbelépésének következtében egy szántóföldön csapódott be.
Paul Greengrass rendező, aki 2001-es Véres vasárnapban új alapokra helyezte a dokumentumszerű játékfilmkészítés technikáját, az 1972-es észak-írországi tragédia után a közelmúlt tetemes civil áldozatokat követelő eseményének történetét meséli el hasonló módszerrel, percről percre haladva, amatőr és profi színészekkel, kézikamerával és hihetetlen feszültséggel. Ami itt más, és - a saját magukat alakító légi irányítók hiperrealista jelenetei mellett - talán disszonánsnak is nevezhető, az a fikciós elem: hiszen hiába a bizottsági jelentés, azt senki sem tudhatja pontosan, mi történt a gépen a lezuhanás előtt. A hétköznapi polgárok hősies döntése a terroristákkal való szembeszállásra valószerű sutaságával együtt egy tökéletesen felépített dráma mellbevágó végkifejlete. 
 
 
 
Kiadás: Magyar, angol DD 5.1-es hang, magyar felirat az extrákon is. Egyórás dokumentumfilm szól az áldozatok családtagjairól, amint felkeresik őket azok a színészek, akik néhai szeretteiket alakítják. Paul Greengrass elmélyült, nagyon felkészült és alapos audiokommentárja is végig feliratos, egyedül az áldozatok előtti tiszteletadás sorai nincsenek lefordítva. 
 
 
United 93, 2006 * 106 perc * InterCom * (16)
nelson
2007.04.10
|
United 93
amerikai-angol-francia filmdráma, 91 perc, 2006
A United 93-as járat utasainak és személyzetének igaz, szomorú és megrázó története. A szeptember 11-i események első felelős feldolgozása.
Rendező:

Paul Greengrass

Forgalmazza: UIP-Duna Film

Kapcsolódó cikkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.