Remake-et terveznek a Barbarellából

A hírek szerint már dolgoznak a hatvanas évekbeli kultikus sci-fi, a Barbarella alapján készült remake-en.
Az eredeti producere, Dino De Laurentiis már megszerezte az 1968-ban Jane Fonda főszereplésével készült film jogait. „Barbarella egy igazi sci-fi kalandhősnő volt : okos, erős, vicces és szexi” – nyilatkozta De Laurentiis. 
 
A remake scriptjét Robert Wade és Neal Purvis, a Casino Royale forgatókönyvírói írják. Azt még nem hozták nyilvánosságra, mikor tervezik bemutatni a filmet. 
 
Az eredeti Barbarella a francia Jean-Claude Forest képregényén alapult. A film – melyben Jane Fonda intergalaktikus szexmacskát játszott – annak idején nagyot bukott a mozipénztáraknál, de azóta kult státust vívott ki magának. 
 
Az újbóli megfilmesítés jogait Jean-Claude Forest fiától, Julientől kellett megkérni – az alku szerint a filmen kívül újból megjelentetik majd a Barbarella-könyvek első két részét és további anyagokat, melyek eddig még nem voltak elérhetőek angol nyelven. 
 
A legendás olasz filmes, De Laurentiis hollywoodi sikerfilmek egész sorának volt producere az 1976-os King Kong-remake-től kezdve a Hannibal Lecter-filmek két folytatásáig (Hannibal, A Vörös Sárkány). 
 
 
 
(bbc.co.uk) 
2007.04.14
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.