Rómeó és Júlia (1996)

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (24)
Luhrmann Rómeó és Júliája Shakespeare örökzöld darabjának egyik legfurább feldolgozása - Leonardo DiCaprio és Claire Danes főszereplésével - amelyben a Montague-k és Capuletek felturbózott járgányokkal és automata fegyverekkel járják Verona Beach utcáit.
A termékenynek egyáltalán nem mondható, ausztrál rendező, Mark Anthony"Baz" Luhrman az elmúlt 15 évben csak három filmet rendezett (Kötelező táncok, Rómeó és Júlia, Moulin Rouge), igaz, ezekért összesen kilenc Oscar-jelölést kapott (kettőt megnyert), és Cannes-ból sem távozott üres kézzel.
2004-ben Baz rendezte a világ eddigi legdrágább reklámfilmjét is. A Chanel No5-öt reklámozó hirdetés 18 millió dollárból készült el.

A Zeffirelli Rómeó és Júliáján felnőtt generáció nem valószínű, hogy szeretni fogja a modern neonfényes környezetbe helyezett klasszikust, Baz hawaii inges Montague-it, tetovált Capuletjeit és a körítésként tálalt atomkori zenét, pedig a mű tartalma, mondanivalója ezen külsőségek ellenére sem szenvedett csorbát.

fujisan
2007.05.09
|
Romeo + Juliet
amerikai romantikus filmdráma, 120 perc, 1996
Shakespeare jól ismert drámája modern környezetben, súlyos klipesítésekkel.
Rendező:

Baz Luhrmann

Színész:

Leonardo DiCaprio
(Rómeó)

Claire Danes
(Júlia)

John Leguizamo
(Tybalt)

Pete Postlethwaite
(Laurence atya)

Harold Perrineau
(Mercutio)

Paul Sorvino
(Fulgencio Capulet)

Brian Dennehy
(Ted Montague)

Paul Rudd
(Dave Paris)

Miriam Margolyes
(a nővér)

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(10 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.