Pókember: újabb három folytatás

Még legalább három filmben fog feltűnni a vásznon a hálószövő szuperhős – hozta nyilvánosságra a Pókember-filmeket gyártó Sony Pictures stúdió. A lelkesedésnek minden bizonnyal köze van ahhoz is, hogy a Sam Raimi-munka folyamatosan döntögeti a bevételi rekordokat.
Michael Lynton stúdiófőnök szerint a Pókember 3. bemutatóját követő bevételi sikerek arra engednek következtetni, hogy óriási közönségvárakozás előzi meg a sztori további folytatásait is. „Mindenkiben megvan minden szándék arra, hogy készüljön egy negyedik, ötödik, hatodik rész is, és így tovább... Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy minél több jó filmet gyártsunk” – nyilatkozta Lynton a BBC Newsnak. 
 
„Azt hiszem, nagyon sok minden múlt az időzítésen – sokat számít az a tény, hogy mi jöttünk ki az első nyári filmsikerrel. A Pókember 3-nak ritka széleskörű volt a vonzereje, sokkal inkább, mint a második résznek. Ezzel a filmmel sikerült egész családokat becsábítani a mozikba” – reagált a stúdiófőnök arra, hogy a Pókember 3. az eddigi legsikeresebb bemutatóként nyitó hétvégéjén 148 millió dollárt kaszált az Államokban. Arról azonban nem beszélt, vajon Sam Raimi rendező és Tobey Maguire is visszatérnek-e a negyedik részben és a továbbiakban. (Korábbi hírek szerint Maguire nem kívánja többször magára ölteni a pókruhát.) 
 
Ami azonban egyelőre biztos, hogy az elmúlt hétvégén bebizonyosodott: az evolúciós lánc csúcsán a pók áll. A Pókember 3. rögtön bemutatója után az egész világon ugyanazt az eredményt hozta: elsöprő sikert. A film beindította a nyári szuperfilmek szezonját, de valószínűleg túlszárnyalhatatlan is marad. 107 országban összesen 16.700 moziban vetítették, a bevétel pedig (az Egyesült Államokat leszámítva) 227 millió dollár volt – ez pedig még a legoptimistább előrejelzéseknél is sokkal nagyobb siker. 
 
A piros-kék ruhás hős a 100 millió dolláros bevételi határt május 4-én, a 200 milliósat május 6-án lépte át: a jövő hét végére egészen biztosan a 300 milliós határon is túl lesz. Így aztán igen valószínű, hogy a nemzetközi piacon a két szerelem között vívódó és három ellenséggel egyszerre küzdő szuperlény kalandjai több mint 600 millió dolláros bevételt hoznak majd. 
 
Ezalatt (ahogy arról már korábban is beszámoltunk) a film az Egyesült Államokban a bemutatót követő három nap alatt 148 millió dollár bevételt hozott– ezzel pedig megdőlt a legutóbbi, A Karib-tenger kalózai második része által tavaly felállított rekord. Az USÁ-ban egyszerre 4.252 mozi kezdte egyszerre játszani a Pókember 3-at, ami már az első napon 59,3 millió dollárt kaszált: ezzel is mozitörténeti rekordot állított fel. 
 
Pókember legújabb kalandjait itthon is fokozott érdeklődéssel fogadták a mozirajongók: négy nap alatt több mint 52 ezren váltottak rá jegyet. 
 
 
 
(wenn, IC Press) 
2007.05.09
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
18:10
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:15
A nő, aki előttünk jár
amerikai film, 2017
18:30
A 22-es csapdája
amerikai háborús film, 1970
18:45
Galaktikus támadás
amerikai sci-fi, 1996
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.