Pókember: újabb három folytatás

Még legalább három filmben fog feltűnni a vásznon a hálószövő szuperhős – hozta nyilvánosságra a Pókember-filmeket gyártó Sony Pictures stúdió. A lelkesedésnek minden bizonnyal köze van ahhoz is, hogy a Sam Raimi-munka folyamatosan döntögeti a bevételi rekordokat.
Michael Lynton stúdiófőnök szerint a Pókember 3. bemutatóját követő bevételi sikerek arra engednek következtetni, hogy óriási közönségvárakozás előzi meg a sztori további folytatásait is. „Mindenkiben megvan minden szándék arra, hogy készüljön egy negyedik, ötödik, hatodik rész is, és így tovább... Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy minél több jó filmet gyártsunk” – nyilatkozta Lynton a BBC Newsnak. 
 
„Azt hiszem, nagyon sok minden múlt az időzítésen – sokat számít az a tény, hogy mi jöttünk ki az első nyári filmsikerrel. A Pókember 3-nak ritka széleskörű volt a vonzereje, sokkal inkább, mint a második résznek. Ezzel a filmmel sikerült egész családokat becsábítani a mozikba” – reagált a stúdiófőnök arra, hogy a Pókember 3. az eddigi legsikeresebb bemutatóként nyitó hétvégéjén 148 millió dollárt kaszált az Államokban. Arról azonban nem beszélt, vajon Sam Raimi rendező és Tobey Maguire is visszatérnek-e a negyedik részben és a továbbiakban. (Korábbi hírek szerint Maguire nem kívánja többször magára ölteni a pókruhát.) 
 
Ami azonban egyelőre biztos, hogy az elmúlt hétvégén bebizonyosodott: az evolúciós lánc csúcsán a pók áll. A Pókember 3. rögtön bemutatója után az egész világon ugyanazt az eredményt hozta: elsöprő sikert. A film beindította a nyári szuperfilmek szezonját, de valószínűleg túlszárnyalhatatlan is marad. 107 országban összesen 16.700 moziban vetítették, a bevétel pedig (az Egyesült Államokat leszámítva) 227 millió dollár volt – ez pedig még a legoptimistább előrejelzéseknél is sokkal nagyobb siker. 
 
A piros-kék ruhás hős a 100 millió dolláros bevételi határt május 4-én, a 200 milliósat május 6-án lépte át: a jövő hét végére egészen biztosan a 300 milliós határon is túl lesz. Így aztán igen valószínű, hogy a nemzetközi piacon a két szerelem között vívódó és három ellenséggel egyszerre küzdő szuperlény kalandjai több mint 600 millió dolláros bevételt hoznak majd. 
 
Ezalatt (ahogy arról már korábban is beszámoltunk) a film az Egyesült Államokban a bemutatót követő három nap alatt 148 millió dollár bevételt hozott– ezzel pedig megdőlt a legutóbbi, A Karib-tenger kalózai második része által tavaly felállított rekord. Az USÁ-ban egyszerre 4.252 mozi kezdte egyszerre játszani a Pókember 3-at, ami már az első napon 59,3 millió dollárt kaszált: ezzel is mozitörténeti rekordot állított fel. 
 
Pókember legújabb kalandjait itthon is fokozott érdeklődéssel fogadták a mozirajongók: négy nap alatt több mint 52 ezren váltottak rá jegyet. 
 
 
 
(wenn, IC Press) 
2007.05.09
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
18:05
Fájdalom és dicsőség
spanyol film, 2019
18:05
Harry Potter és a félvér herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
18:05
Parkoló
román romantikus film, 2018
18:10
True Lies - Két tűz között
amerikai akcióvígjáték, 1994
18:10
Elveszve az Amazonasnál
német film, 2013
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.