Bor, mámor, Provence

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (11)
Romantikus vígjátékot - aminek a végen nem is egy, de több pár is összejön - biztosan nem vártunk Ridley Scott és Russell Crowe übermacsó duójától, de pontosan ezt kapjuk.
És hogy még meglepőbb legyen, a film a „rideg angolok/amerikaiak sorsfordító találkozása az olasz/francia vidéki élet szépségeivel” típusú sablonba is hiba nélkül illeszkedik. Pont ahogy Diane Lane a Napsütötte Toszkánában, Crowe londoni tőzsdecápája úgy csábul el a nagybátyjától örökölt provence-i szőlőbirtokon. És akkor a Kerülőutak-féle boros-jó barátos divatról nem is beszéltünk... 
 
A kommentárból kiderül, hogy Ridley Scottot személyes szálak fűzik a történethez (van háza a környéken, a film alapjául szolgáló regényt pedig a szomszéd egy Provence-ba szakadt angol írta), így külön érdem, hogy a „vakációval egybekötött filmkészítés” csapdáját elkerülve takkra össze van fogva a film, és jóízűeket lehet rajta nevetni. 
 
 
Kiadás: Magyar, angol DD 5.1-es hang, magyar felirat az extrákon is van. Két rendes előzetes mellé van egy olyan is, amiben Crowe és Scott hülyéskednek. Ridley Scott és Marc Klein forgatókönyvíró mondják fel az audiokommentárt, ami ezen a lemezen izgalmas új módon kombinálható a film kilenc jelenetéhez tartozó werkfilmecskével, amelyeket külön menüből egyenként is meg lehet nézni. Plusz három klip Crowe együttesétől (bitang jól énekel a srác!). 
    A Good Year, 2006 * 113 perc * InterCom * (12)
nelson
2007.05.23
|
A Good Year
amerikai romantikus vígjáték, 118 perc, 2006
A sikeres és könyörtelen üzletember dél-franciaországi birtokot örököl, minek következtében meglágyul. Ridley Scott és Russell Crowe újabb együttműködése, avagy Gladiátor nagyon lájt.
Rendező:

Ridley Scott

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2006. november 16.

Kapcsolódó cikkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.