A kör (1998)

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (6)
Kilenc évvel ezelőtt négy tinédzser elvonult egy bérelt víkendházba, megnézett egy "szellemes" videokazettát, és ezzel beírták magukat a horrorfilm történetébe. Yamamura Sadako, hosszú fekete hajjal, csuromvizes hálóingében előmászott ideiglenes sírjából - egy kútból - hogy megbosszulja halálát, és azóta hat filmben és két fimsorozatban is felbukkant. Mert ő sohasem alszik.
"Használni kell a fantáziád, ha élvezni akarod a rettegést. Vegyük például a következőt: éjszaka zuhanyozol a fürdőszobában, amikor hirtelen úgy érzed, valaki áll a hátad mögött. Arra gondolsz, lehet, hogy nem is valaki, hanem egy szellem, és ez félelemmel tölt el. A hatás eléréséhez nem kell direktben megmutatni a borzalmakat, elég csak sejtetni. Azért tudtam jó horror történetet írni, mert nem szeretem ezt a műfajt. Ha szeretném és sok ilyen sztorit olvastam volna, akkor csak egy átlagos horrort tudtam volna írni" - nyilatkozta egy alkalommal Suzuki Koji , a film alapjául szolgáló regény írója.
 
Nos, A kör valóban nem lett átlagos, hiszen az eddigi legtöbb bevételt produkáló horrorfilm lett Japánban, és a sztori alapján két hollywoodi változat is készült.fujisan
2007.05.23
|
Ringu
japán horror, 96 perc, 1998
Az amerikai remake japán eredetije mosatlan hajú szellemgyerekkel és a többiekkel.
Rendező:

Hideo NakataFilmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.