Matador

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (4)
Pierce Brosnan újra bizonyítja, van élet Bond után. Bár Brosnan már Bond közben is bizonyította ezt, hiszen A panamai szabó remek műfaji görbe tükrének sikeréhez az ő alakítása is kellett, ám ott a nálánál is nagyobb ágyúk, az író és a rendező kissé elvonták róla a figyelmünket.
Jelen esetben a mindkét említett alkotói feladatkört egy személyben ellátó Richard Shepard szerény hírneve nem fog megzavarni, átadhatjuk magunkat a korosodó szívtiprót alakító Brosnan virtuozitásának. Ő ugyan még mindig jóképű, ha annak akar látszani, de ihletett pillanatokban elő tudja húzni a vén trottyos figuráját is, ami valahol ott készülődik a nem is olyan távoli jövőben. 
 
Brosnan itt idősödő bérgyilkos, aki pont akkor ismerkedik meg egy lelkes, naiv üzletemberrel (Greg Kinnear), amikor kezd hibázgatni munka közben, aminek, ugye, végzetesek a következményei. A mexikóvárosi nagy egymásra találás után több hónappal Danny kertvárosi otthonában, majd egy közös akcióval folytatódik ez a maró jellemkomédia és véres műfajparódia közti játék. 
 
Szeretem az olyan filmeket, amelyek akkor érnek véget, amikor nem számítok rá, és Shepard mesterfogásait dicsérje, hogy behúz a csőbe, korántsem a megszokott krimifordulatokon csalogat végig, és ez elég is egy nem mindennapi filmélményhez. 
 
 
 
Kiadás: Magyar sztereó, angol DD 5.1-es hang, magyar felirat. Az amerikai kiadás audiokommentárjai és kihagyott jelenetei hozzánk nem jutottak el. Hát kár. 
 
 
The Matador, 2005 * 92 perc * Fórum Home Entertainment * (12)
nelson
2007.06.05
|
The Matador
amerikai vígjáték, 93 perc, 2005
Rendező:

Richard Shepard

(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.