Kezdődik a 9 és fél randi forgatása

Ismét munkába áll az S.O.S. szerelem! stábja, hogy elkészítse a következő magyar blockbustert. Az új Neményi–Sas Tamás-film sztorija egy bestseller-szerző szingli-kalandjait meséli el. A forgatás ezen a héten, a forgalmazás jövő februárban kezdődik.
Ahogy sejteni lehetett, az S.O.S. szerelem! stábja ismét munkába áll, hogy leforgassa a következő magyar blockbustert. A filmnek ugyan nem S.O.S. szerelem 2. lesz a címe, a szereplők között nem találjuk Csányi Sándort és Ullmann Mónikát, ám nem nehéz észrevenni a folytonosságot, ugyanis a 9 és fél randinak éppúgy Neményi Ádám a producere, a rendezői széket pedig ismét Sas Tamás foglalja el. 
 
A szereplőgárdában is sok az S.O.S...-ből ismerős név: kezdve Kaszás Gézával, aki eredeti mestersége mellett társproducerként is debütált az előző Sas Tamás-moziban. A színész a 9 és fél randiban is jelen van, méghozzá ezúttal mindkét minőségében. 
 
A produkciót bemutató sajtótájékoztatón Kaszás elmondta, hogy „vidám, budapesti történetet láthatnak majd a nézők, elsőrangú szereplőgárdával”. A filmben Fenyő Iván egy bestseller-szerzőt alakít, aki a sztori alapján bajba kerül, és csak úgy tud kimászni a pácból, ha tíz nap alatt tíz szinglivel randevúzik – amiről persze egy regényben kell beszámolnia. 
 
A filmben tehát a kötelező randik számából következően feltűnik minimum tíz hölgy, akik közül a sajtótájékoztatón Kéri Kittyvel, Kovács Patríciával, Rezes Judittal, Szávai Viktóriával és Söptei Andreával találkozhattak a média képviselői, de a 9 és fél randiban szerepelni fog többek között Jordán Adél és Pelsőczy Réka is, és az S.O.S...-ben megismert Hevér Gáborral szintén találkozhatunk majd a produkcióban. 
 
Sas Tamás rendező a tájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy az előző film sikerét folytatva hagyományt kívánnak teremteni a magyar közönségfilmben, elvük pedig: „a minőség mindenek előtt”. Mindezt a nézők által igazolt eszközökkel kívánják biztosítani: kiváló színészek, szellemes, pergő dialógusok, fordulatos cselekmény. 
 
A történetről Sas elárulta, hogy nem egy szokványos, egyenes vonalú sztorit fogunk látni, hanem egy epizódokból építkező filmet, amelyben a tíz különböző randi helyzetkomikumait igyekeznek majd kiaknázni. A forgatókönyv Köbli Norbert munkája, akiről eddig jobbára a Mancs mentőkutyáról készülő filmterv kapcsán hallhattak a filmrajongók. 
 
A szerző elmesélte, hogy közel fél éve dolgozik a történeten – tehát még az S.O.S... sikere előtt biztossá vált a 9 és fél randi elkészítése. Emellett pedig Köbli több forgatókönyve is megvalósításra vár a közeljövőben. 
 
Neményi Ádám producer arról számolt be, hogy a 9 és fél randi drágább produkció, mint az előző filmjük volt: hozzávetőlegesen 350 millió forintból készül. A pénzt az MMK normatív támogatásából a TV2 közreműködésével, valamint szponzorok segítségével sikerült előteremteni. 
 
A film a nyári forgatást és az utómunkálatokat követően a tervek szerint jövő Valentin-napon kerül a mozikba. 
 
 
 
(filmhu) 
2007.06.18
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.