Mészáros Márta kézjegye a „Sztárok Sétányán”

Magyar filmművész, Mészáros Márta rendezőnő kézlenyomata gazdagítja a „Sztárok Sétánya” gyűjteményét a lengyelországi Gdanksban.
Július első hetében rendezték meg a lengyelországi Gdanskban a „Sztárok Fesztiválját”. Az 1996-ban alapított és azóta évről évre megrendezésre kerülő nagyszabású ünnepség célja, hogy a színházi, filmes, zenei, képzőművészeti és irodalmi élet kiválóságaira irányítsa a figyelmet Lengyelországban. Az ünnepség fénypontja a hírességek kézlenyomatának megörökítése a gdanski „Promenada Gwiazd”-on, azaz az ottani „Sztárok Sétányán”. 
 
Az esemény szervezői munkássága elismeréseként Mészáros Mártát kérték fel, hogy vegyen részt az idei ünnepségen, és hagyja kézjegyét az utókornak Gdanskban. Július 6-tól tehát a „Sztárok Sétányát” az elismert magyar rendezőnő, Mészáros Márta kézlenyomata ékesíti. 
 
A kézlenyomat megörökítésének ceremóniáját a lengyel televízió élőben közvetítette országszerte. Az ünnepség idei résztvevői között a hetedik művészetet a magyar rendezőnővel karöltve többek között David Lynch képviselte. 
 
 
 
(Magyar Filmunió) 
2007.07.13
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.