Amit tudni akarsz a szexről (de sosem merted megkérdezni)

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (5)
"Aligha láthatja mindenki úgy a szexet, mint én, olyan szürrealisztikus és humoros módon... Úgy kezeltem a témát, mintha a szarvasmarha-tenyésztésről készítettem volna a filmet"- mondta Woody, aki a film kedvéért még spermának is beöltözött.
A Minden, amit tudni akarsz a szexről könyvként kezdte pályafutását. Az amerikai Dr. Veres Pál, Dr. David Reuben könyve 1969-ben jelent meg, és mivel ez volt az első szex kézikönyv, hamarosan hihetetlen népszerűségre tett szert, 52 nyelvre fordították le, és több mint 150 millió példányban kelt el.

Reuben nem volt elégedett a Woody-féle adaptációval: "Nem tetszett, mert szexuális tragédiának éreztem. A film valamennyi epizódja egy-egy szexuális kudarc krónikája, ami szöges ellentéte annak, ami a könyvben áll." Nemcsak Reuben doktor fitymálta le a filmet, a kritikusok többsége sem rajongott érte, de volt olyan is, aki Woody eddigi "legmaróbban mulatságos filmkomédiája" -ként emlegette.

Az Amit tudni akarsz... hét rövid epizódból áll, amelyekből többek között azt is megtudhatjuk, hogy mi a szodómia, ki számít perverznek, és mi is történik pontosan magömlés közben.


fujisan
2007.08.30
|
Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask
amerikai vígjáték, 85 perc, 1972
Woody Allen bámulatos szereposztással áll elő. Gene Wildert, Tony Randallt és Lynn Redgrave-et láthatjuk néhány karcolatszerű jelenetben, melyek hisztérikus vidámsága a szexualitás szokatlan örömeit (és fájdalmait) rejtik.
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Woody Allen
(Victor / Fabrizio)

Tony Randall
(operátor)

Gene Wilder
(Dr. Ross)

Burt Reynolds
(kapcsolótábla)

John Carradine
(Dr. Bernardo)

Louise Lasser
(Gina)

Anthony Quayle
(a király)

Lynn Redgrave
(a királynő)

Lou Jacobi
(Sam Musgrave)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.