Next - A holnap a múlté

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (47)
Annak ellenére, hogy Nicolas Cage egyre inkább hasonlít saját, kínai bábművészek mozgatott viaszszobrára, pár gesztussal még mindig képes elvinni a hátán egy komplett nagyköltségvetésű filmet.
Lee Tamahori rendező (Egykoron harcosok voltak, Halj meg máskor) persze mindent megtesz azért, hogy az izgalmas alapötlet (Philipp K. Dick írása) vezérelte cselekményt akár egy csimpánz is elnavigálja, a Frank Cadillac művésznéven bűvészkedő Cris Johnson bőrébe bújt Cage mégis jó sorvezető a nézői szemnek ebben a humorának köszönhetően inkább szoft, mint véres thrillerben. 
 
Történik ugyanis generálparás napjainkban, hogy Oroszországból eltűnik egy jókora atomtöltet, melynek robbanóerejével akár Tom Cruise házasságát is meg lehetne ingatni, de a Kaliforniában tevékenykedő nemzetközi terroristák valami sokkal gonoszabb tettre készülnek. Az FBI be is van rezelve rendesen, csakhogy Ferris ügynöknek (Julianne Moore élőhalott kiadásban) nagyszerű terve van: beszervezi természetfeletti képességekkel rendelkező hősünket a bomba megtalálására, Cadillac ugyanis két perc távolságra a jövőbe lát, és így megakadályozhatja a robbanást. A bibi csak az, hogy Frank nem akar segíteni, mert azzal veszélybe sodorná saját életét, ráadásul éppen most futott össze élete szerelmével (Jessica Biel), úgyhogy inkább maradna a takaró alatt, mint futkosna a célkeresztben. 
 
A terrorelhárítás útjai azonban - mint tudjuk - kifürkészhetetlenek, Frank tehát akcióba lendül, s bár sok fordulatot a néző is két perccel előre megjósolhat, nem hagyja cserben az akcióra szomjas világnépet. 
 
 
csmozi
2007.09.12
|
Next
amerikai akcióthriller, 91 perc, 2007
Egy Las Vegas-i parafenomén harca a gonosz terroristák atombombája és az idő ellen, Philip K. Dick írása nyomán.
Rendező:

Lee Tamahori

Színész:

Nicolas Cage
(Cris Johnson)

Julianne Moore
(Callie Ferris)

Jessica Biel
(Liz Cooper)

Thomas Kretschmann
(Mr. Smith)

Tory Kittles
(Cavanaugh)

Jason Butler Harner
(Jeff Baines)

Michael Trucco
(Kendall)

Szergej Trifunovic
(Mr. White)

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2007. szeptember 13.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.