Tűzgyújtó

est.hu:
5/10
|
olvasói
9/10 (10)
István Király eddigi regényeiből és novelláiból 48 tévé- ill. mozifilm készült, de ezeknek mindössze 2.083 %-a( 1 film) tartozik a nézhető kategóriába. Elárulom: a Tűzgyújtó a 97.917%-ba tartozik.
 Az 1980-ban megjelent Tűzgyújtó King hetedik regénye volt. A regénynek volt egy speciális, azbesztbe kötött, mindössze 26 példányban megjelent változata is, amelyért a gyűjtők akár 20 ezer dollárt (kb.4 millió forint) is megadnak. A 84-ben készült film rendezői székében Mark L. Lester -  a Schwarzi-féle Kommandó és a Lundgrenes, Leszámolás Kis-Tokióban rendezője - ült, tehát már eleve semmi jóra nem számíthatott a King-rajongók tábora.
 
A sztori főhőse egy kilenc éves kislány, Charlene "Charlie" McGee (Drew Barrymore; E.T., Charlie angyalai I-II.), aki pusztán az akarata erejével tüzet tud gyújtani. Charlie különleges képessége - ami egyébként a kislány szülein végrehajtott parapszichológiai kísérlet "mellékhatása" - felkelti a Műhely nevű, amerikai kormány által pénzelt titkos szervezet figyelmét. Amikor a Műhely emberei megölik Charlie anyját és a kislányt és apját elfogják, Charlie szabadjára engedi a benne rejlő természetfeletti erőt...


fujisan
2007.09.13
|
Firestarter
amerikai horror, 110 perc, 1984
Rendező:

Mark L. Lester

Színész:

Drew Barrymore
(Charlene 'Charlie' McGee)

David Keith
(Andrew 'Andy' McGee)

Heather Locklear
(Victoria Tomlinson McGee)

Martin Sheen
(Hollister kapitány)

George C. Scott
(John Rainbird)

Freddie Jones
(Dr. Joseph Wanless)

Art Carney
(Irv Manders)

Louise Fletcher
(Norma Manders)

Moses Gunn
(Dr. Pynchot)Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.