Jonathan Safran Foer: Minden vilángol

olvasói
10/10 (16)
Jonathan Safran Foer amerikai író regényében egy zsidó fiatalember, Jonathan Safran Foer Ukrajnába érkezik...
...hogy néhány súlyos helyi arc (egy ukrán fiatal, Aleksz, önmagát vaknak képzelő, egyébként pedig sofőrként funkcionáló nagyapja és a Sammy Davis Junior, Junior nevű vakvezető szuka) segítségével egy bizonyos Trachimbrod nevezetű falucskában megkeresse azt a nőt, aki a második világháború idején megmentette nagyapját a biztos haláltól.
 
Az utazás kalandjai különleges szerkezetben tárulnak az olvasó elé: a közös út során barátságot kötött két fiatal levelezéséből alakul a cselekmény (Aleksz leveleiben Trachimbrod felkutatására emlékszik vissza, míg Jonathan a falucska zsidó közösségének 1791. és 1942. közötti történetét veti papírra) - az írás tehát a szemünk láttára fejlődik regénnyé. A könyv alapján film készült Liev Schreiber rendezésében, Elijah Wood főszereplésével.
 
Ulpius-ház Könykiadó, 390 oldal, 2680 Ft
fürkész
2007.09.17
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.