Monk - A flúgos nyomozó

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (103)
Viasat3, hétköznap, 10.40, 15.50h

Még hogy flúgos?! Ez a fazon teljesen gázgéza a javából, de az tagadhatatlan tény, hogy fóbiákkal és téveszmékkel teli fejében zseniális elme monk-álkodik. Tony Shalhoub (Kémkölykök, Az ember, aki ott se volt) nagyszerűen alakítja Adrian Monk kissé esetlen alakját - be is söpört pár díjat -, néha már-már az óceán túlpartján született Mr. Bean nevetséges bambaságát vélem felfedezni alakításában.
De ne osszunk szerepet Bab úrnak! Már most égnek áll a hajam, ha belegondolok, hogy a rend- és tisztaságmámiás Monk nyomozása alkalmával összefut a fején karácsonyi pulykával rohangáló Mr. Beannel. Újabb fóbia! Katasztrofóbia! 
 
Adrian Monk a San Francisco-i rendőrség munkáját külső konzulensként segíti, miután felesége rejtélyes halála óta felfüggesztették. Rendőrtársai élő legendaként tisztelik, hiszen egyetlen esete sem maradt megoldatlan - leszámítva neje ügyét (minő szürrealizmus!), melyről a sorozat vége felé a jobb-későn-mint-soha-elv alapján mégiscsak lehull a lepel. Segítői és kritikusai, Sharona Fleming (Bitty Schram - Marvin szobája) és Leland Stottlemeyer (Ted Levine - Vadiúj vadnyugat) ) próbálják normális útra terelni, de nemhogy javulna mániákus betegsége, hanem epizódról-epizódra mindig valami újabb idegtépő fóbiára derül fény. Halál-, magasság-, gyerek- és szülésfóbia, sorolhatnánk a közel 40 féle parát. A nyomozás során - legyen az gyilkosság, emberrablás, zsarolás stb. - minden részletre kiterjedő alapossággal vizsgálódik, sokszor a mások számára jelentéktelen dolgok vezetik nyomra: egy meghajlott fűszál (Karl May Winnetouja rémlik fel gyermekkorunkból...), egy leszakadt gomb vagy éppen egy beszakadt köröm. Munkájából azonban pillanatok alatt kizökkenti, ha pl. kollégája felemás zoknit visel - még ha csak nüansznyi is a színek közti eltérés -, egy picit elcsúszott nyakkendő vagy ha éppen valakit, valamit meg kell érintenie. Ekkor jöhet a vegytiszta, garantáltan baktériummentes és ionizált zsepi. 
 
Mindezek ellenére Monk alakja a nézők számára egyáltalán nem idegesítő - kivéve a páromat, de ő kivétel, így erősíti a szabályt -, sokkal inkább mókás és szeretnivaló, aki minden délután kellemes pillanatokat szerez számunkra. Egy tál pattogatott kukorica társaságában ajánlom mindenkinek, és adjunk hálát az égieknek, hogy párunk, rokonunk vagy főnökünk azért - viszonylag - normális alak. 
 
Baby Brown
2007.10.02
|
(10 kép)


Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
18:10
Szőlőskerti szerelem
amerikai romantikus film, 2016
18:15
Thor és az óriások
német-izlandi-svéd animációs film, 2011
18:15
Óz, a hatalmas
amerikai fantasy, 2013
18:15
Nevettess vagy meghalsz
finn történelmi film, 2018
18:30
Kutyák és macskák
amerikai családi vígjáték, 2001
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
04:01
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 18. rész
04:04
Pat, a kutya
2017, 27. rész: 3D nyomtató
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 7. rész: Szárnyas galiba
04:06
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 19. rész
04:10
Game Shakers
II. évad, 210. rész: Babe és a szerelem
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.