Superbad

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (33)
A lúzerek minden tinivígjáték elengedhetetlen kellékei, de inkább szenvedő alanyként és a nevetség tárgyaként szeretik felhasználni őket, ellenpontozva és kihangsúlyozva a szép és menő főhős(ök) előnyeit.
Ezúttal más a helyzet! Lúzereink nem is lehetnének nagyobb vesztesek: Seth (Jonah Hill) egy dagadék, és be nem áll a szája, a karót nyelt Evan (Michael Cera) az átlagnál tízszer szégyenlősebb, a két jó baráthoz mindig tapadó Fogell (Christopher Mintz-Plasse) pedig szemüveges és nyápic. A fentiekből adódóan a srácok nem nagyon buliznak, pedig mindjárt vége a giminek, és még csajuk sem volt soha, így nem csoda, hogy eléggé felvillanyozódnak, amikor végre meghívást kapnak az egyik legmenőbb lány házibulijára, A bejutás feltétele csak annyi, hogy Fogell hamis személyijével ők szerezzék be a szükséges piamennyiséget, ami elsőre nem tűnik lehetetlennek - kicsivel később már igen.
 
Fogell barátunk ugyanis két éretlen rendőrjárőr karjaiba fut, Seth és Evan pedig egy igen furi felnőtt házibulin köt ki, és ez még csak az eleje. Greg Mottola rendező (Kiruccanók) ugyan a klasszikus tinifilmek történetvezetését követi, és nem riad vissza a szokásos poénok elsütésétől sem, a hangvétel azonban üdítően friss és hiteles. Nem mintha a három srác figurája nem lenne ismerősen klisészerű, de a dumájuk és viselkedésük messze túlmutat az Amerikai pite és más bárgyúságok hőseinek színvonalán. Bármilyen elcsépelt is, de tényleg egyszerre nevetünk rajtuk és velük, és titkon örülhetünk a sikereiknek, hiszen ha nekik összejön, akkor bárkinek összejöhet!!! 
 
Vízer
2007.10.11
|
Superbad
amerikai vígjáték, 114 perc, 2007
A dagi, a szégyellős és a girnyó egy menő házibuliba menne, ám ehhez nekik kéne szállítaniuk a piát, ami három lúzernek nem könnyű feladat. Remek tinibuli a Felkoppintva alkotóitól!
Rendező:

Greg Mottola

Színész:

Jonah Hill
(Seth)

Michael Cera
(Evan)

Christopher Mintz-Plasse
(Fogell)

Seth Rogen
(Michaels)

Bill Hader
(Slater)

Emma Stone
(Jules)

Martha MacIsaac
(Becca)

Kevin Corrigan
(Mark)

Dave Franco
(Greg, a focista)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. október 18.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.