Femme Fatale

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (3)
Femme fatale, vagyis a végzet asszonya, a nő, aki akár egyetlen ártatlan pillantásával férfiak tömegét igézi meg és taszítja romlásba, de előbb még – ha kedve úgy tartja – játszadozik kicsit áldozatával, leginkább úgy, hogy a delikvens erre jó esetben is csak az utolsó utáni pillanatban eszmél rá.
Hát bizony az ördögi női nem mocskos dolgokra képes. De ezen természetesen senki sem lepődik meg, hiszen a klasszikus elődök nagy múzsái – a filmtörténet ősi vamp-archetípusai – a nem egyik markáns képviselőivé léptek elő a filmvásznon. Gyönyörű, csábító dögök, akikről az első percben látszik a sunyiság, de ezt bizony a megigézett hímek sosem veszik észre.
 
Brian De Palma újraértelmezett halálos szépsége korrekt kis átirat, fejhajtás a nagy klasszikusok előtt, izgalmas-mozgalmas pszichokrimi, de újat nem nagyon tud mutatni, ami némi kiábrándulásra adhat okot.  
 
A kusza szövésű mozi középpontjában Laure Ash áll, maga a „nő” – még ha kissé komikusan magas is a hölgy, valóban gyönyörű – és a férfi mellette Nicolas, egy kisstílű fotóriporter, divatosan paparazzo. A férfi beleesik a nőbe, lefotózza, a nő cseppet sem az, mint akinek mutatja magát, az ismertség végzetes játszmába fullad, a nézőben pedig érik az „ezt már láttam valahol” érzés… De ennek ellenére élvezhető formamozi, frappáns ujjgyakorlat és kellemes péntek esti bealvós. 
 
 
macsek
2007.10.16
|
Femme Fatale
francia krimi, 114 perc, 2002
A film noirt és az amerikai kultfilmek bizarr hangulatát idéző csavaros bűnügy egy valódi femme fatale-lal a középpontban.
Rendező:

Brian De Palma

(14 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.