Szerencse dolga

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (4)
Curtis Hanson (Szigorúan bizalmas, 8 mérföld) újabb zárt világot tár fel: a profi pókerjátékosokét.
A nagy sztárokkal (Eric Bana, Drew Barrymore, Robert Duvall) megtámogatott történetben egy szerencsejátékos és egy kezdő bárénekesnő bimbózó szerelmét figyelhetjük. Ennél sablonosabbat Vegasban elképzelni sem lehetne - s a mű eredetiségén az sem lendít sokat, hogy a főhős haragban van az apjával (akitől egyébként a kártyajátékot tanulta). Ahogy az a szerencsejátékos daraboknál lenni szokott, itt is egy nagy dobás (jelesül a póker világkupa) az események csúcspontja. 
 
Mivel premier plánt a filmben szinte egyáltalán nem látunk, az izgalmas osztások során az embereket nem, csak a játékosokat figyelhetjük. A mű érdekessége, hogy a színészek között valódi pókerjátékosok is feltűnnek, ahogy az osztások is igazi játszmákon alapulnak. Mindez azonban csak a pókermegszállottaknak szerezhet örömet - az átlagnézőt inkább a filmmel kellett volna lenyűgözni. De végre egy alkotás, amelyben elmagyarázzák a Texas hold’em póker szabályait! 
 
 
 
Kiadás: Angol és magyar DD 5.1-es hang, magyar és angol felirat. A magyar feliratos extrák között kétféle werkfilmet (az egyikben a pókerjátékosoké, a másikban a filmalkotóké a főszerep) és - egy kivétellel - érdektelen kimaradt jeleneteket találunk. 
 
Lucky You, 2007 * 124 perc * Fórum Home Entertainment * (12)
fürkész
2007.10.17
|

Kapcsolódó cikkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.