Sziklák szeme 2.

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (6)
A Wes Craven 1977-es eredetije alapján forgatott Sziklák szeme-remake-hez készült folytatás, melyben ezúttal a Nemzeti Gárda újonc katonái kénytelenek felvenni a harcot az új-mexikói sivatag 16-os szektorában tanyázó hegylakó mutánsok klánjával.
A Sziklák szeme tavalyi, első rést azért szerettük, mert nem okozott csalódást annak, aki egy igazi gusztustalan, gyomorforgató és hátborzongató horrorra vágyott. A Motellel ellentétben nemcsak ígérgetett – valóban szinte hányingert keltően undorítóra sikeredett. Aki ezt várja egy horrorfilmtől (vagy konkrétan ettől a horrorfilmtől), most is megkapja, amit akar, de attól még a Sziklák szeme 2. sajnos közel sincs olyan jó, mint az első rész. 
 
Mivel a sugárfertőzött szörnyszülöttek második generációjának potenciális áldozatai (tudósok és az őket őrző katonák) ezúttal már eleve a veszélyes zónában vannak, illetve a hamar érkező utánpótlás, a felvezetőben említett újoncok nem tévednek el, nem keverednek le a helyes útról, hanem célirányosan a szörnytanyára igyekeznek, így szinte rögtön elkezdődhet az öldöklés, ám az, hogy a hegyi mutánsok algoritmus-szerűen el-elvisznek/meg-megölnek egyet-egyet a katonák közül, hamar unalmassá válik. 
 
Az újdonság varázsát az hozhatná, hogy a rémek már nemcsak ölni vágynak, hanem degenerált génjeiket is tovább akarják örökíteni (ennek köszönhetően már a főcím előtti jelenet páratlanul ocsmány), így elsősorban a két katonanőre pályáznak, a figurák azonban nem működnek olyan jól, mint az első részben. 
 
A szörnyek is változatosabbak (a szimplán deformált quasimodók mellett most vannak „sziklaemberek” is, akik tényleg olyanok, mintha a sziklákból nőttek volna ki), és az is sokkal egyértelműbb, hogy szinte egyek a sziklával: benne élnek, mozognak, onnan bújnak elő, mintha egyenesen a részei lennének. Sőt olyan ügyesen tájékozódnak, rejtőzködnek és vadásznak a hegyek járataiban, hogy a film sziklabarlangokban játszódó klausztrofób jelenetei A barlang című brit horrort juttatják eszünkbe. 
 
De hiába a sok akció, mobilvécéből előmászás, pénztárca előhúzása az agyból, szemkinyomás, a torzszülött fejének péppé verése, az agyvelőben turkálás, a feszültségadagolás a Sziklák szemében jobban sikerült – és ez a műfaj a sokkolás mellett azért erről is szól. 
 
 
Kiadás: 
Magyar és angol DD 5.1-es hang, magyar, angol és további négy felirat. A magyar felirattal ellátott extrák közt van egy rövidfilm a mutánsokról (amiből megtudhatjuk, hogy a szörnyszülötteket játszó színészek az életben sem sokkal szebbek), egy érdekes anyag a két új Sziklák szeme-film eredettörténetét feltáró képregényről, egy interjú (amiben három filmfősulis kérdezgeti a producer-forgatókönyvíró Wes Cravent, aki a második rész scriptjét fiával együtt jegyzi), rövid és mérsékelten vicces bakiparádé, 3-4 percnyi kimaradt jelenet és egy, az eddigiekhez képest már nem sok újdonsággal szolgáló werkfilm. 
 
The Hills Have Eyes II, 2007 * 86 perc * InterCom * (18) 
fürkész
2007.11.17
|
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.