Beowulf - Legendák lovagja

est.hu:
4/10
|
olvasói
7/10 (154)
A félmeztelen kardozó izompacsirták a Frank Miller-féle 300-ból lehetnek ismerősek, az északi legendavilág A Gyűrűk Urából, a technika pedig a Final Fantasy-filmekből, de Angelina Jolie majdnem igazi!
Furcsa kis film ez, amelynek minden képkockáját számítógéppel kreáltak, a szereplők többnyire mégis igazi színészek. A címszereplő Beowulf (eredeti hangja Ray Winstone) kivételével ugyanis olyan színészek „alakítják” az óangol irodalom viking mondájának szereplőit, mint Anthony Hopkins, John Malkovich vagy Robin Wright Penn, és persze Angelina - ám mégsem kelnek életre a vásznon. Akció mégis akad bőven, hiszen a legendák szörnyei ekkor még a valóság részei voltak, olyannyira, hogy a becsvágyó árja harcos, Beowulf pont szörnyöléssel tölti fel szakmai életrajzát, és miután leszámol a dán királyságot vegzáló torz trollal, Grendellel, övé lesz a trón is.
 
A dolog egyetlen hátulütője, hogy Grendel anyja egy félelmetes vízi démon, aki Angelina Jolie aranymázas kiadásában is képes megjelenni - ami olyan csábítás, aminek, lássuk be, igen kevesen tudnának ellenállni. Mindez két szinten működik: mint akciómese sokszor parádés, különösen a vége felé, amikor egy tűzokádó sárkány is megjelenik, de mint mítoszteremtés aligha állja meg a helyét. Egyrészt Robert Zemeckis szinte kizárólag kölcsönzött elemekből építkezett - fentiek mellett még az Antonio Banderas-féle A 13. harcos is visszaköszön -, a karakterek pedig élettelenre és sokszor aránytalanra sikerültek, ami csak azért furi, mert pont az élethű megjelenítés volt a cél.
Vízer
2007.11.23
|
Beowulf
amerikai animációs film, 113 perc, 2007
A legendák izmos árja harcosa ugyan hősiesen megküzd az ádáz óriással, a női csábításnak mégsem tud ellenállni. Rajzolt rege élő szereplőkkel és szörnyekkel.
Rendező:

Robert Zemeckis

Színész:

Ray Winstone
(Beowulf)

Robin Wright
(Wealthow)

Anthony Hopkins
(Hrothgar)

Charlotte Salt
(Estrith)

Greg Ellis
(Garmund)

Crispin Glover
(Grendel)

Angelina Jolie
(Grendel anyja)

Alison Lohman
(Ursula)

Dominic Keating
(Cain)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. november 29.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.