Baszk díj a Türelemért

Nemes Jeles László rövidfilmje nyerte el a Bilbaói Nemzetközi Filmfesztivál Ezüst Mikeldi-díját.
Baszkföld legnépesebb és legjelentősebb városában, Bilbaóban negyvenkilencedik alkalommal rendezték meg a rövid- és dokumentumfilmek nemzetközi fesztiválját, amely december 1-jén ért véget. 
 
A bilbaói filmverseny Ezüst Mikeldi-díját Nemes Jeles László Türelem című rendezése nyerte el. A nagyszabású rendezvény nemzetközi versenyprogramjában harmincnyolc országból érkező közel száz mozgókép vett részt a világ kortárs filmművészetét képviselve. 
 
A Türelem Nemes Jeles László első 35 mm-re forgatott munkája. A filmben „egy irodista nő precíz munkafolyamata – egy arc rezzenései” láthatóak. „És egy férfi, aki várja az ablakon túl.” Az irodista nőt Marjai Virág alakítja, az operatőr Erdély Mátyás volt. A Türelem az Inforg Stúdió, a Duna Műhely és a Filmteam koprodukciójában készült, producerei Muhi András, Durst György és Major István voltak. 
 
A rövidfilm a 38. Magyar Filmszemlén a legjobb kisjátékfilm díját nyerte el, nemzetközi premierje a Velencei Filmfesztiválon volt. Azóta számos rangos fesztivál hívta meg Belgiumtól Törökországig. 
 
 
 
(Magyar Filmunió) 
2007.12.04
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.