Fliegauf és Pálfi is a brit kritikusok kedvencei

Az első számú brit filmművészeti folyóirat, a Sight & Sound minden évben felkéri filmkritikusait, hogy sorolják fel kedvenc filmjeiket. Az idei listán Fliegauf Benedek és Pálfi György nevével is találkozhatunk.
Fliegauf Benedek Tejút és Pálfi György Taxidermia című filmjét is ott találjuk a 2007-es kedvencek listáján, melyet a Sight & Sound filmkritikusai állítottak össze. Az első számú brit filmművészeti folyóirat évről évre felkéri munkatársait, közel hetven, főként brit filmkritikust, hogy sorolják fel öt kedvenc filmjüket az adott évből. 
 
Geoff Andrew kedvencei között találkozunk Fliegauf Benedek Tejút című experimentális ambient filmjével, míg Michael Brooke Pálfi György Taxidermiáját említi kedvencei között mint „az év leglázadóbb filmjét”
 
A két fiatal magyar rendező filmjét nemcsak a két brit filmkritikus szerette, hiszen sikerrel szerepeltek több nemzetközi filmfesztiválon is. A Taxidermia egyebek mellett Tallinnban a filmkritikusok díját kapta, míg Portóban a közönség kedvence volt, de díjazták Cottbusban és Törökországban is. A Tejút Arany Leopárd-díjat nyert Locarnóban, Barcelonában fődíjas lett, Moszkvában pedig a bloggerek kedvence volt. 
 
 
 
(Magyar Filmunió) 
2007.12.14
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.